Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-bud på Schei Lindbæk

Vålerenga la i går ettermiddag inn bud på Molde-spissen André Schei Lindbæk. Oslo-klubben satser alt på at lysluggen skal bli deres neste spiss. I kveld møtes lagene til dyst i Tippeligaen. VIF-lederne er invitert til å ta med seg sjekkhefte på flyet oppover.

- Fra vårt ståsted er dette en handel som burde la seg gjøre. Så får vi se om de har samme syn på saken som oss i Molde, sier sportslig leder i VIF, Jostein Johannessen, til Dagbladet. I hele går formiddag jobbet Johannessen med løsninger på spissproblemet i Vålerenga. Avgjørelsen om å legge penger på bordet for Schei Lindbæk er godkjent av klubbstyret og trener Tom Nordlie.

Spisskompetanse

- Vi trenger bokstavelig talt ny spisskompetanse inn i laget. Kanskje et nytt ansikt er det som må til for at vi skal løfte oss, mener Johannessen.

Etter det Dagbladet erfarer er budet til Vålerenga i overkant av fire millioner kroner for Schei Lindbæk. Vålerenga-ledelsen mener tydeligvis at at Molde-spissen har tapt seg i verdi som spiller etter at han gikk fra Skeid til Molde i fjor sommer. Da kostet han fem millioner. I Molde er de foreløpig avventende til Vålerengas henvendelse. Sportslig leder Olav Boksasp bekrefter bare at de har vært i dialog med VIF-ledelsen.

Minst fem mill.

Han mener det er uaktuelt for Molde å selge Schei Lindbæk for noe mindre enn fem millioner.

- Det sier seg sjøl at vi ikke selger ham for noe mindre enn det, sier Boksasp.

For Molde har framtidsplaner for gutten.

- Han er en mann vi kan bygge videre på, og som vi forventer oss mye av.

- Men dere oppfordrer vel VIF-lederne til å stille med sjekkhefte på Molde stadion i dag?

- Hvis de vil snakke med oss om Lindbæk, så gjør vi gjerne det. Men vi inviterer dem først og fremst til en fotball-fest og en feiende fin opptakt til nasjonaldagen, smiler Boksasp.

Bestemmer ikke

På lørdag sa VIF-investor Øystein Stray Spetalen at det ikke var aktuelt å bruke mer enn fem millioner kroner på ny spiss. Vålerenga må trolig ut med mer enn det for å lokke Molde til å selge Schei Lindbæk. VIF-formann og ASA-styremedlem Morten Grødahl avviser at styret i aksjeselskapet har satt et tak på fem millioner for en overgang.

- Øystein Stray Spetalen bestemmer ikke det alene. Vi foreslår ikke en spiller til flere millioner uten at vi er sikre på at han holder mål. Vi er mer nøye og bedre på det i klubben nå, enn det vi var før, sier Grødahl til Dagbladet.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

HJEM TIL OSLO? Andre Schei Lindbæk kan være Vålerenga-spiller allerede i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling