VIF-casuals tatt på Åråsen i natt

Titalls personer møtte opp med balltre.

 BESLAGLAGT:  Den ene bilen med VIF-casuals kom seg unna, mens fem andre ble stoppet av politiet. Blant annet ble det beslaglagt et balltre. Foto: KFL
BESLAGLAGT: Den ene bilen med VIF-casuals kom seg unna, mens fem andre ble stoppet av politiet. Blant annet ble det beslaglagt et balltre. Foto: KFLVis mer

(Dagbladet): I natt avverget mest sannsynlig Kanarifansens egne vakter nytt angrep mot klubben, før morgendagens hatoppgjør mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen.

Torsdag morgen ble det oppdaget at noen hadde halshogget Tom Lund-statuen som står utenfor LSK-stadionen, noe som ikke har gjort forholdet mellom fansen noe bedre.

En person ble fanget opp på overvåkingskamera viser en person som kommer kjørende og parkerer utenfor stadion natt til torsdag, og denne personen har blitt pekt som en antatt gjerningsmann.

Stoppet casuals Lillestrøms supportergruppe, Kanarifansen, har de siste to nettene selv stilt som sikkerhetsvakter på Åråsen, for å forhindre flere angrep og herværk mot klubben.

Og i natt kl. 05 fikk de belønning for strevet. Ikledd gensre med emblemer fra casuals- eller ultragrupperinger fra Vålerenga, forsøkte et ti-tallspersoner å ta seg inn på Åråsen.

- Vi oppdaget at det kom to biler fullsatt med folk, som parkerte utenfor Åråsen. Når vi oppdaget det, så løp vi mot de, og da løp de tilbake til bilene sine, forteller et styremedlem fra Kanarifansen, som ønsker å være anonym.

Vaktene fra Kanarifansen fikk ringt politiet raskt, noe som gjorde at den ene bilen ble stoppet, mens den andre kom unna, forteller styremedlemmet.

- Og de ble holdt igjen og spurt ut av politiet, sier styremedlemmet.

Beslaglagt Politiet gjennomsøkte bilen og fant blant annet et balltre.

Kanarifansen er nå glade for at de har valgt å stå vakter ved Åråsen.

- Vi lurer veldig på hva som hadde skjedd om vi ikke hadde vært der. De strekker jo strikken lengre hver gang, så det er umulig å si.

Ifølge politiet har de fem personene som ble stoppet i natt ikke tilgang til Åråsen før mandag kl. 08.

- Tre av personene vi kontrollerte er alle omhandlet tidligere i forbindelse med casuals-miljøet til Vålerenga. Alle fem er nå bortvist fra Åråsen og Lillestrøm fram til mandag klokka 08. Det betyr at hvis de blir observert av politiet i dette tidsrommet vil de bli innbragt, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Overfor politiet kunne ikke VIF-casualsene forklare hva de gjorde utenfor Åråsen kl.05 på natta.

 ALVOR:  Politiet møtte opp med 4-5 patruljebiler i natt, for å stoppe VIF-casualsene. Foto: KFL
ALVOR: Politiet møtte opp med 4-5 patruljebiler i natt, for å stoppe VIF-casualsene. Foto: KFL Vis mer

- Ingen av de fem hadde noen fornuftig forklaring på hvorfor de var der eller hva de skulle. Hvorfor de hadde med seg et balltre er også uvisst, sier operasjonslederen.

 UTSPURT:  En av bilene med casuals kom seg unna, de andre fem ble utspurt av politiet. Foto: KFL
UTSPURT: En av bilene med casuals kom seg unna, de andre fem ble utspurt av politiet. Foto: KFL Vis mer