VIF drømmer om 97-reprise

Vålerenga- Moss 2- 0. Med nylånte Michel Dinzey (28) i troppen kan Vålerenga være på vei mot et nytt cupeventyr. For fire år siden ledet laget 1. divisjon midtsommers. På høsten rykket de opp og vant cupen.

- En kvalitetsspiller som vi må få til å bli i klubben noen år til, mener trener Kjetil Rekdal. Tyskeren er Bosman-spiller - og sjansene for å få ham til å bli i Oslo er meget gode.

Vålerengas nye hit, Michel Dinzey, markerte seg i går igjen. Midtbanespilleren var meget god. Og han viste fram et kraftig venstrebein da han dundret inn 1- 0 bak Per Morten Kristiansen midtveis i første omgang.

- Skal bli gøy å se utviklingen hans utover høsten, sier Rekdal til Dagbladet.

Som i 97

Da Petter Belsvik gikk opp mellom tre mosseforsvarere og headet ballen i mål, var Vålerenga videre til kvartfinalen.

Dermed ligger laget likt med skjema i forhold til 97-sesongen. Da ledet Vålerenga midt på sommeren og gikk videre i cupen. Jubelsesongen endte med cupgull og opprykk.

Fra 97-utgaven av Vålerenga er det igjen tre spillere, som var med på å slå Moss i går. Espen Musæus, Bjørn Arild Levernes og Bjørn Viljugrein. Espen Musæus mener laget for fire år siden hadde en bedre flyt enn laget i dag.

- Vi spilte noen toppkamper på sommeren og hadde kjempetrykk rundt laget. Hvis vi går videre i neste runde, kan vi kanskje oppleve liknende trykk, sier Supermusa til Dagbladet.

Bjørn Arild Levernes synes dagens utgave minner mye om gullaget fra 97.

- Men vi er bedre som lag nå. Helt sikkert. Den gang, som nå, kom vi nedenfra og slo oppover. Lagene vi møter framover er fra Tippeligaen, og de blir regnet som favoritter i hver kamp. Det er en fordel for oss å være underdogs i neste runde. Det er ikke umulig å vinne cupen igjen, sier Levernes.

Ulike lag

Bjørn Viljugrein mener forskjellene er store mellom de to lagene, spillertypene er nemlig annerledes. John Carew fikk sitt gjennombrudd i cupen for fire år siden. En sånn spiller har de ikke lenger.

- Likevel er alt mulig nå som vi er i kvarten. Hadde vært gøy med en ny cupfinale. Vi lever jo en ganske anonym tilværelse i første divisjon, smiler Viljugrein.

Vålerenga har som eneste uttalte målsetting å komme tilbake til toppserien.

- Men vi nedprioriterer ikke cupen nå, selv om målet er å rykke opp for enhver pris, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

<B>KLANENS NYE YNDLING:</B> Michel Dinzey kan skyte Vålerenga til nytt cupgull. Klanen setter pris på tyskeren som senket Moss i går.