VIF dropper Brasil-cupen

Men Start sier ja.

(Dagbladet.no): Vålerenga var ett av fem norske storlag som fikk forespørsel om å delta i en helt ny turnering i Brasil neste vinter.

Selv om det venter matching mot sterke brasilianske lag som Flamengo, Botafogo og Fluminense, ble ikke turneringsideen møtt med umiddelbar jubel hos Oslo-klubben.

- Spørsmålet er blant annet om vi er i stand til å matche knallgode brasilianske lag så tidlig på året, lød responsen fra sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

Nå har Vålerenga bestemt seg for å takke nei.

Brasil-cupen, som etter planen skal foregå mellom 12. og 19. januar, ble i tidligste laget for Vålerenga.

- Hovedgrunnen er at vi er kjempefornøyd med opplegget på Gran Canaria. Dessuten er dette såpass tidlig i sesongen, og treneren ønsker trening framfor kamper de første ukene av året. Vi er glade for at VIF var ønsket i denne cupen, men dette var en totalvurdering vi måtte ta, sier adm. dir. Pål Breen til Dagbladet.no.

Dansk og svensk interesse

Selskapet Sportsconnection har tatt initiativ til turneringen, og foruten VIF har også Brann, Lillestrøm, Viking og Start blitt forespurt. Rosenborg ga beskjed på et tidlig tidspunkt om at en Brasil-tur i januar var uaktuelt.

INGEN SAMBA: VIF-trener Petter Myhre ønsker trening framfor kamptrening i januar, og VIF sier dermed nei til den planlagte Brasil-cupen nesten januar, hvor sterke brasilianske lag vil delta. Foto: Daniel Sannum Lauten
INGEN SAMBA: VIF-trener Petter Myhre ønsker trening framfor kamptrening i januar, og VIF sier dermed nei til den planlagte Brasil-cupen nesten januar, hvor sterke brasilianske lag vil delta. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Morten Jørgensen i Sportsconnection tar Vålerengas nei til etterretning.

- Jeg har ikke så mange kommentarer til det akkurat nå, men jeg registrerer at de sier nei, sier han.

Han gleder seg derimot over at responsen fra Start er mer positiv.

- Start bekreftet nettopp at de blir med, så de blir ett av tre lag som blir med fra Norge. Vi bruker den tida vi trenger på å få det på plass. Danske og svenske klubber har henvendt seg, sier Jørgensen.

Vil endre på oppkjøringen

Start sikret seg nylig de to brassene Ygor og Bruno, og trener Stig Inge Bjørnebye erkjenner at det er noe av bakgrunnen for sørlendingens velvilje til Brasil-cupen.

- Vi har opprettet en del interessante relasjoner i Brasil, så det ligger en baktanke om å bygge videre på det, sier Bjørnebye til Dagbladet.no.

Men han synes også det pirrer med en annerledes sesongoppkjøring enn det som er tradisjonen i Norge.

- Jeg tenker alternativt i forhold til oppkjøringen neste år. Vi må se litt hva som skjer med Royal League, om vi er med der og det blir en ny runde. Royal League er det eneste forbeholdet jeg har tatt. Jeg har lyst til å få noen nye impulser inn i laget og få litt annerledes matching enn det vi er vant med, sier Start-treneren.

<B>TØFF MATCHING:</B> Norske klubber kan fort få kjørt seg i møte med klubber som Flamengo.