- VIF er ikke noe topplag

Landslagsspiller Magne Hoseth mener at Vålerenga under Kjetil Rekdal likner Molde under Gunder Bengtsson.

MOLDE (Dagbladet): På tribunen satt karantenerammede Magne Hoseth (tre gule) i går og gremmet seg både over medspillere og motspillere. Han ser ikke mye hos Vålerenga som minner om en kandidat til medaljeplassene.

- Jeg synes Vålerenga spiller veldig tysk med mye muring av spillere. Jeg har sett kampene deres på TV, og de har vel skapt noe sånt som ti sjanser til sammen. Men det er vel slik de ønsker å spille med den treneren, sier Hoseth til Dagbladet.

Han synes at Vålerenga nå minner han om sin egen lite minnerike tid med svenske Gunder Bengtsson som trener. Under Bengtsson handlet det meste om å forsvare seg i Molde.

- Ja, jeg synes det er mye Bengtsson over Vålerenga nå, sier Hoseth.

Daniel imponerer

Til det er å si at Kjetil Rekdal heller ikke synes at Molde har forandret seg stort de heller siden Bengtsson forsvant i fjor vår.

- Jeg synes jeg så et ansikt jeg kjente på tribunen, og spurte om Bengtsson var tilbake i Molde, sier Rekdal.

- Sier han det. Dæven, det var tøffe ord fra en trener for et lag som har skapt så lite, sier Hoseth.

Han tror ikke Vålerenga per dags dato spiller som et topplag.

- Nei, jeg synes ikke de er et topplag. Men de har enkeltspillere som har imponert meg. Særlig Daniel Fredheim Holm som kom fra 1. divisjon i fjor, sier Hoseth.

Men Hoseth glemmer heller ikke sitt eget lag. Som han før sesongen håpet skulle kjempe om en plass blant de fire beste og billett til Royal League. De så slett ikke slik ut i går, preget som laget var av Hoseths karantene, Strandes skadeforfall og halvskadde Mork og Kihlberg.

- Jeg er rimelig fornøyd med det vi presterte i første omgang. Men etter pause skapte vi ingenting. Det er vel slik det blir når vi tvinges til å endre så mye på laget, sier Hoseth.

Molde-trener Reidar Vågnes oppsummerer kampen mot Vålerenga slik:

- De er et vanskelig lag å spille mot. Hardtarbeidende og oppofrende i duellspillet. De kommer tidlig opp i ballfører, og når motstanderen samtidig bruker for mange touch blir det mange dueller. Det var denne kampen et godt eksempel på.