LEDET - SÅ SNUDDE KAMPEN TOTALT: Vålerenga tok ledelsen mot Brann i helga. Så svarte Brann med tre mål. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LEDET - SÅ SNUDDE KAMPEN TOTALT: Vålerenga tok ledelsen mot Brann i helga. Så svarte Brann med tre mål. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

VIF-fansen etterlyser Trøim-tiltak og planer: - Kan ikke Rekdal levere, må han gå

Svake resultater og etterlengta administrasjonsendringer.

(Dagbladet): At Vålerenga har slitt i årets Tippeliga er ingen hemmelighet. Men etter tap mot erkerivalen Brann på lørdag, og en Stabæk-seier som sendte laget ned på direkte nedrykksplass, ble helga litt ekstra tøff for alle med hjerte i klubben.

Det har ført til at Klanen etterlyser tiltak og planer for klubben av Tor Olav Trøim, noe sistnevnte varslet tidligere i år.

«Tidligere i sommer fikk vi høre at du (Trøim, journ.anm) har planer om å komme med ett nytt krafttak, jeg håper dette stemmer. Vi stirrer OBOS ligaen i hvitøyet og ingen av oss er spesielt interessert i å måtte reise rundt i bygde-Norge til neste år» skriver et Klansmedlem på deres nettsider, i kjølvannet av tremålstapet i Bergen i helga.

Talsmann i Klanen, Erling Rostvåg, bekrefter til Dagbladet at supporterne ønsker å få vite hva som skjer med klubben. Tidligere har det blitt snakket om at administrasjonen styrkes og bedres, men ifølge Rostvåg er det lenge siden noen fikk vite når eller hva som kommer til å skje.

- Det er ingen som vet hvilket tempo dette skal skje i, om han skal investere penger i noe og slike ting. Litt mer prekært er jo korttidsplanen. For på kort sikt, hva skjer? Det er lurt å bygge en god administrasjon, men det er ikke sikkert det får en effekt inneværende sesong. Akkurat nå er det viktigste å hindre at Vålerenga rykker ned, sier Rostvåg.

- Kan ikke Rekdal levere, må han gå

Tidligere i årets Tippeliga-sesong har Vålerenga-fansen beholdt tålmodigheten og roen, i håp om at det bedrer seg sportslig. Nå har blant annet Rostvåg innsett at ting må skje både på banen og i det administrative, for at klubben skal unngå nedrykk.

- Det man har innsett nå, er at mer av det samme (spillestilen, journ.anm.) ikke er nok. I starten av sesongen så man etter små forbedringer og tenkte at det ville løsne. Jeg mener det skulle det også, men nå har det stagnert. Nå må det komme et tydelig skifte som er overbevisende. Kan ikke Rekdal levere det, må han gå, sier talsmannen.

Når det går dårlig med en klubb, blir det alltid spurt om treneren har «mistet garderoben». Rostvåg påpeker at han ikke kjenner noen av spillerne personlig, og synes derfor det er vanskelig å vite noe rundt dette.

FORTVILTE: Kjetil Rekdal så ikke direkte fornøyd ut etter helgas tap. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORTVILTE: Kjetil Rekdal så ikke direkte fornøyd ut etter helgas tap. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Men etter Brann-kampen har jeg hørt rykter om at flere spillere på en måte har innsett at de er i en alvorlig situasjon. Det er forskjell på å skjønne at man må skjerpe seg, enn at spillerne innser nettopp det. Nå må spillerne kanskje fokusere på å vinne kamper, ikke eventuelle ting man er fornøyd med eller ikke i hverdagen sin.

I høst møtes Vålerenga og Strømsgodset til kvartfinale i cupen. Da mener talsmannen det bør ha skjedd en liten opptur i Oslo-laget. I tillegg håper han Vålerenga kan få en generell opptur i serien i høstsesongen også.

- Vi har vært på kvalikplassen, nå er vi under streken. Men det er ganske mange lag innen en seier eller tos rekkevidde. Det må skje noe nå, kanskje man kan puste lettet ut i høst, sier Rostvåg.

- Fysisk vondt

Daglig leder i Vålerenga fotball, Morten Nydal, forteller til Dagbladet at Klanens bønn vil bli hørt.

- Tor Olav (Trøim) har jobba med dette over lang tid, og vi har grunn til å tro at det kommer til å skje noe der om ikke lenge, sier Nydal.

Han innrømmer at en fotballklubb på nederste del på tabellen er veldig uheldig, men vet de har klart å sette seg i det selv, ved å ikke vinne kamper.

- Nå må vi jobbe knallhardt for å komme ut av dette. Vi må unngå nedrykk, samtidig som vi også fokuserer på cupen, der vi kan jobbe for cupfinale og seier. Uansett må vi begynne å vinne fotballkamper raskt, vi må stå på hardt for alle våre supportere og de som er glad i klubben.

For som supporter vet Nydal hvor prega man blir av et tap. Særlig når det er et tremålstap mot erkefienden.

- Det gjør fysisk vondt å tape mot erkefienden, og det forsterker jo ytterligere det med tabellsituasjonen. Det er ikke vanskelig for meg å skjønne reaksjonene til alle som er glad i Vålerenga.

Rekdal blir sittende

Dagbladet har ikke fått tak i verken Christian Grindheim eller Kjetil Rekdal, mandag ettermiddag.

I et intervju med Dagsavisen, fikk Rekdal spørsmål om han føler han fortsatt har tillit i spillergruppa.

- Ja, jeg gjør det. Alle som sier og skriver noe annet, veit ikke hva som foregår hos oss. Vi er alle innstilt på å snu dette sammen. Vi skal overleve i toppdivisjonen, og vi har som mål å komme til cupfinalen, sier Rekdal til avisa.

I intervjuet sier han at han har vært i samtaler med Tor Olav Trøim, og at de har blitt enige om at han fortsetter. På spørsmål om han blir sittende som trener dersom hovedstadslaget rykker ned, er han skråsikker.

- Vi rykker ikke ned. Det er jeg 100 prosent sikker på.