VIF fortjent videre

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga gikk til semifinale i cupen, uten at det gledet trener Kjetil Rekdal mye. Han var forbanna på Klanen etter pipekonserten som oppsto da Rekdal byttet ut Stian Ohr.

- Jeg er like irritert over at supporterne våre begynner å pipe når vi bytter en spiller på 1- 0 som jeg er glad for at vi vinner 3- 1, sier Rekdal etter kampen.

- Mener du det alvorlig?

- Ja, det er jævlig skuffende at de begynner å pipe når vi leder 1-0 og bytter ut en offensiv spiller mot en mer defensiv spiller (Bjørn Arild Levernes). Hva er det de vil? Skal vi begynne å sende SMS på tribunen for å spørre dem før vi skal bytte spillere?

Rekdal markerte misnøyen sin rett etter kampen.

- Jeg gikk bort og gratulerte dem, og gikk så rett i garderoben.

Rekdal tar skylda

Pipekonserten fra Norges vanligvis beste supportere startet da fjerdedommeren viste at Vålerengas spiller nummer 22 skulle av banen. Som er publikumsyndlingen Tobias Grahn. Men det var ikke han som skulle av banen.

- Det må jeg og Geir (Bakke) ta skylda for. Jeg trodde han hørte at Stian skulle av, men det oppsto en misforståelse, sier Rekdal.

Stian Ohr var slett ikke blid da han forsto at det var han som skulle av. Det markerte han tydelig før han motvillig gikk av banen assistert av lagkamerat Pa-Modou Kah.

- Jeg har snakket med Stian. Vi har skværet opp, sier Kjetil Rekdal.

Men han mener altså at supporternes oppførsel fortjener et offentlig oppgjør.

- Her spiller vi en kjempekamp. Så prøver vi å være forsiktige på 1- 0 de siste minuttene, og så får vi dette tilbake. Jeg er nødt til å akseptere det, men liker det ikke, sier han.

Klanstalsmann Kjell Grønningen mener Rekdal må tåle at fansen sier fra.

- Supporterne må få mene noe om hvem som skal spille. Vi trodde at Tobias Grahn skulle av, og han er blitt byttet ut i hver kamp, sier Grønningen.

Enkelt for Belsvik

Når det er sagt, så gikk ikke resten av kampen helt etter planen etter byttet. Skuffende tafatte Viking scoret på stort sett den eneste sjansen de hadde da Erik Nevland fikk gå umarkert opp og utlikne etter 85 minutter. Men bare minuttet etter slo Vålerenga tilbake da Erik Hagen headet inn 2- 1.

Minuttet etter tok Viking-keeper Bo Andersen farvel med norsk fotball med årets keepertabbe. Innbytter Petter Belsvik punkterte enkelt kampen.

- Han skulle vel prøve å være litt kul, da, men ble stresset. En gavepakke.

Vålerenga - Viking 3 - 1

MÅL: 1 - 0 Kah (73), 1 - 1 Nevland (86), 2 - 1 Hagen (87), 3 - 1 Belsvik (88)

STRAFFET BO: Petter Belsvik ydmyker Viking-keeper Bo Andersen med å snappe ballen og score etter at dansken forsøkte å runde den rutinerte Vålerenga-spissen.
STARTET FESTEN: Pa-Modou Kah etter å ha scoret Vålerengas første mål på Ullevål.