VIF fra total dominans til nesten-sprekk

Men reddet seier mot FFK på hengende håret.

Fredrikstad - Vålerenga 1-2

(Dagbladet): - Nå må vi legge igjen nervene i garderoben og gå ut og spille fotball. Dette er altfor dårlig!

Det sa en meget oppgitt Fredrikstad-trener Trond Amundsen etter 45 miserable minutter mot Vålerenga, der gjestene fra Oslo var overlegne og ledet 2-0 etter scoringer fra Morten Berre og Torgeir Børven.

FFK-spillerne gjorde slik sjefen befalte - for etter pause kom hvittrøyene på banen som et forvandlet lag. Vålerenga ble trykket tilbake fra første spark, og belønningen kom etter 58 minutter:

En corner ble slått mot første stolpe, der tidligere VIF-spiller Jørgen Horn stusset den mot lengste hjørne. Robert Stene kastet seg fram omtrent på streken og forvisset seg om at ballen gikk i mål.

Oppildnet av reduseringen angrep FFK med mer og mer folk, og det var nesten utrolig at ikke 2-2 kom etter 70 minutter:

MED ØYNENE IGJEN: Morten Berre header inn 1-0 omtrent i blinde. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MED ØYNENE IGJEN: Morten Berre header inn 1-0 omtrent i blinde. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Et langt innkast ble stusset bakover av Khalifa Jabbie, og Lars Grorud fikk alle sjansers mor fra et par meters hold. Skuddet gikk via fingertuppene fra Hirschfeld og i stanga, og på returen sto FFK-spillerne nærmest i kø for å score. Men VIF-gutta blokkerte heroisk og slapp med skrekken.

- Vålerenga var totalt overlegne i 1. omgang, og FFK skapte ikke en målsjanse. Etter pause har det vært motsatt, kommenterte TV 2-ekspert Petter Myhre.

Men tross det kraftige presset ble det bare nesten for FFK, som etter tre seirer på rad fikk seiersrekka brutt. Dermed forblir de på kvalifseringsplassen, med to poeng ned til direkte nedrykk.

- I første omgang viser vi oss som et nedrykkslag, i 2. omgang viser vi oss som et tippeligalag. Det er de omgangene vi må vise mer av hvis vi skal holde oss. Vi hadde trua på fire strake seirer, men slik vi opptrer i 1. omgang fortjener vi ikke mer, sier FFK-kaptein Jørgen Horn.

Vålerenga klatret til femteplass på tabellen, og har to poeng opp til fjerdeplasserte Tromsø. For første gang siden nye Fredrikstad Stadion sto klar i 2007 greide Oslo-klubben å vinne der.

- Det er uvant for Vålerenga, og hyggelig å snu den trenden. 2. omgang var ikke så god som vi hadde håpet, men 1. omgang var veldig bra. Vi burde avgjort da. Det var ordentlig slitsomt på slutten, og FFK hadde fortjent å få en scoring til, sier VIF-trener Martin Andresen.