VIF frykter milliontap

I morgen kommer Newcastle til Ullevaal stadion for å sjekke ut forholdene før UEFA-cup kampen mot Vålerenga 26. februar. De møter det de ikke vil se - en bane dekket av snø.

- De ringte oss og sa at de ville komme og sjekke ut forholdene, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

- Det er tydelig at de er litt engstelige for hva som møter dem. Og egentlig skulle de vært her i dag.

- Først i siste liten, i går, faktisk, ble inspeksjonen av Ullevaal utsatt til i morgen.

Men Vålerenga-direktøren er iskald i forhold til engelskmennenes inspeksjon av landskamparenaen. Slik det ser ut nå - hvilket er som du ser på bildet, helt hvitt - er det nemlig problemfritt å rydde Ullevaal stadion. For snødybden på matchbanen er ikke verre enn at den påsatte varmen tar seg av det.

Langt verre er det med det sjøl meteorologene ikke vet noe om - langtidsvarselet.

Avlysning skremmer

- Slik det ser ut nå koster det oss 150000 kroner i strøm å få banen klar, sier Kjetil Siem til Dagbladet. - Ryddingen av de tribuneseksjonene som ikke er under tak tar vi på dugnad. Men det er ikke der frykten vår ligger - det er en eventuell avlysning som skremmer.

- Da ryker vi nemlig på flere millioner.

23 dager før den store Newcastle-kampen på Ullevaal 26. februar nekter nærmest VIF-direktøren å tenke tanken på avlysning. Og grunnen til det: han orker ikke.

Han blir dårlig bare av tanken.

- En avlysning kan ikke beskrives, sier Kjetil Siem.

- Bare i tapte inntekter vil flere millioner forsvinne uten at vi kan gjøre noe for å forhindre det.

TV-pengene kan forsvinne

TV-inntektene stipulert til to millioner kroner pluss publikumsinntekter er de virkelige store postene på det UEFA-budsjettet Vålerenga drømmer inn på egen konto. Og det er ingen automatikk i at TV-pengene kommer tilbake hvis kampen må flyttes til reservearenaen Lerkendal dagen etter den terminfestede datoen i Oslo.

- TV-rettighetene vi har solgt er bundet opp til kampen på Ullevaal, sier Siem.

- Ut over det finnes ingen garantier. Og skulle det verste skje - det vil si at vi må flytte - vil det påløpe enorme kostnader når det gjelder å flytte TV-produksjonen.

- Det er derfor jeg ikke orker å tenke på det.

Frykter klisterføre

Vålerenga visste at de gamblet da de gikk for Ullevaal 26. februar. Så langt ryker de bare på 3000 kroner i strøm per døgn på Ullevaal. Men streng kulde i slutten av februar - eller et massivt snøfall med klisterføre - og vips, så er det opp til to instanser.

UEFA-delegaten og dommeren.

- Begge kan avlyse, sier Kjetil Siem.

- Og klart det kan skje med streng kulde eller et ekstremt snøfall.

Vålerenga har bestemt seg for å selge billettene til de øverste seksjonene på Ullevaal - de som er ett hundre prosent under tak - fra første rad og bakover. Nedre del selges i motsatt retning, fra bakerste til første rad.

- Da blir ikke folk sittende i snøen hvis været blir dårlig. Det er det eneste grepet vi kan ta i tillegg til å ha på banens undervarme.

Resten handler om kryssede VIF-fingrer.

VELKOMMEN, NEWCASTLE: Vålerengas motstander i UEFA-cupen, Premier League-laget Newcastle, skal sjekke forholdene på Ullevaal stadion i morgen. De har tidligere forsøkt å flytte kampen vekk fra Oslo fordi de frykter snø og kulde.