Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF ga Sparta juling i seriefinalen

Koblet grep i gullkampen.

Vålerenga vant 4-2 over Sparta Sarpsborg i «seriefinalen» på Jordal Amfi søndag, og koblet grep i gullkampen.

Frisk-Asker henger imidlertid også med etter å ha slitt seg til 6-5-seier borte mot Storhamar. Askerlaget er tre poeng bak, med en kamp mindre spilt. Også Sparta er tre poeng bak Vålerenga.

Oslo-laget hadde også denne gang treneren Espen «Shampo» Knutsen forvist til tribunen, men klarte å stå imot Sparta-press mot slutten av 3. periode.

Vålerenga leverte årsbeste i 1. periode og ledet 3-0 midtveis i kampen, før de slapp inn gjestene litt for lettvint.

- Vi fikk noen unødvendige utvisninger og slapp Sparta inn i kampen igjen. Det er slike feil vi må luke bort, sa Shampo.

Eirik Skadsdammen scoret fire mål for Storhamar søndag, men det hjalp ikke. Henrik Ødegaard ble matchvinner for Frisk 1.54 minutter før slutt.

Storhamar er 10 poeng bak Vålerenga og uten sjanse til å bli seriemester.

Furuset vant 3-2 borte mot Comet etter straffer og er nå sikker på den siste sluttspillplassen. Laget er 10 poeng foran Stjernen, som tapte 0-2 i Stavanger.

VIF STERKEST: Vålerenga leverte årsbeste i 1. periode, og 3-0-ledelsen greide Sparta aldri å hente inn. Foto: SCANPIX
VIF STERKEST: Vålerenga leverte årsbeste i 1. periode, og 3-0-ledelsen greide Sparta aldri å hente inn. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

Steffen Thoresen scoret det andre målet for Vålerenga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media