GOD VIF-DAG:  VIFs Steffen Thoresen scoret et av målene mot Stavanger Oilers på Jordal Amfi.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GOD VIF-DAG: VIFs Steffen Thoresen scoret et av målene mot Stavanger Oilers på Jordal Amfi. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

VIF ga Stavanger bank og tok over tabelltoppen

Herjet på Jordal.

Vålerenga knuste Stavanger 5-1 torsdag og er ny serieleder i eliteserien i ishockey.

Begge lag med 79 poeng etter 36 kamper, men Vålerenga troner øverst på tabellen.

- Dette var utrolig viktig. Jeg tror tre poeng her var nødvendig hvis vi skal ha håp om å ta seriegullet, sa VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til TV 2.

I torsdagens oppgjør i Jordal Amfi var det gjestene fra Rogaland som åpnet best. Martin Strandfeldt ga Stavanger ledelsen etter åtte minutter, men så slo Donati-brødrene til for VIF. Tyler Donati utlignet til 1-1, mens broren Justin Donati ga Vålerenga ledelsen på tampen av første periode.

Etter en målløs midtperiode tok hjemmelaget kontroll på kampen de siste 20 minuttene. Steffen Thoresen økte til 3-1, mens Jesper Hoel la på til 4-1. Snaut ti minutter før full tid sørget Anders Hilt Jørgensen for 5-1 til vertene.

- Jeg synes vi var bra i to perioder, men vi gjorde for grove og enkle feil mot et lag som Vålerenga. Etter at vi slapp inn 3-1-målet i siste periode, var vi ikke med mer. Vi ga dem litt for lett reise, sa Stavanger-trener Petter Thoresen.

Lørenskog på tredjeplass økte avstanden til fjerdeplasserte Frisk Asker etter 5-2-seier torsdag. Sparta Sarpsborg var best i østfoldoppgjøret mot erkerival Stjernen og vant 4-0, mens Rosenborg slo Storhamar 6-2.

I Tønsberg ledet hjemmelaget 3-0 mot Lillehammer, men gjestene snudde til 4-3-seier.

(NTB)