VIF gir ikke opp Myggen

Erik Mykland (33) skyver tankene om et comeback «langt bak i hodet», men VIF-trener Kjetil Rekdal (35) håper fortsatt å se sin gode venn i Vålerenga-drakt.

ULLEVAAL (Dagbladet): Allerede før kampstart i oppvisningskampen mellom Vålerenga og Drillos landslag anno 1994 var det tydelig hvilken posisjon Myggen fortsatt har i folks hjerter:

Da navnet hans ble lest opp, ga Ullevaal-publikummet fra seg gårsdagens største brøl. Og honnøren ble fulgt opp nesten hver gang den lille langhårede var nær ballen.

I glimt viste den eminente teknikeren at han fortsatt kan behandle en rund ball. Men pusten tok Myggen, akkurat som den tok brorparten av heltene i VM-troppen fra 1994.

-  Dette var ikke noen 10-er på børsen, for å si det sånn. Men selv om det ikke gikk så bra utpå der, så var det fint å treffe de gamle gutta igjen. Men vi var ikke alle like raske i kroppen fortsatt, for å si det sånn. Jeg synes iallfall det gikk litt vel fort med de VIF-gutta, flirer Myggen.

På spørsmål om han trodde dette var hans aller siste fotballkamp, svarte han:

-  Det har jeg ikke peiling på.

-  Aldri si aldri

-  Man skal jo aldri si aldri, men jeg regner med at det er slutt. Tankene om et comeback har jeg iallfall skjøvet langt bak i hodet. Mitt mål er å få orden på kropp og hode. Det kan bli vanskelig nok i seg sjøl det, sier Erik Mykland til Dagbladet.

VIF-trener Kjetil Rekdal - som var selvskreven på 94-laget i stedet for Vålerenga - så iallfall nok til ikke å avskrive Myggen helt.

-  Vi vet at han skal flytte til Oslo snart, og hvis han har lyst, skal han få lov til å trene med oss og benytte seg av vårt medisinske apparat. Så får vi se om det er mulig å få kroppen hans til å fungere igjen. Vi skal ikke håpe for mye, men om vi gir ham tid, så kanskje han kan være med til neste sesong. I toppform er han en klassespiller jeg gjerne ser i Vålerenga, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

-  Ikke noe uprøvd

Vålerengas medisinsk ansvarlige, fysioterapeut Håkon Schwabe, tar gjerne utfordringen å få Myggen tilbake som fotballspiller.

-  Om vi kan bidra med noe, så er det bare supergøy. Vi skal iallfall ikke la noe være uprøvd. Jeg kjenner ikke til hvilket behandlingsopplegg Myggen har vært igjennom, men når det gjelder akilles, er det mye man kan gjøre, sier Schwabe til Dagbladet.

VIF gikk opp i 2- 0 etter bare sju minutter. Derfra og ut holdt Norges beste menn for ti år siden Vålerenga - som byttet nesten like mye som 94-laget - til uavgjort.

Måltørke

Nivået i kampen var ikke Rekdal veldig imponert over:

-  Om Vålerenga hadde spilt som dette i en seriekamp, så hadde jeg mistet nattesøvnen.

Sjøl var Rekdal den som klarte seg best på det røde laget. Men mål ble det ikke. De fiksa Jan Åge Fjørtoft på en klassisk tunnel, og Lars Bohinen på en vakker lobb.

-  Jeg scorer bare på straffer og langskudd, var Rekdals kommentar til egen måltørke. NB! De siste minuttene lurte landslaget en ekstra spiller utpå. Uten at det ble nedlagt noen protest av den grunn. Såpass respekt må man ha for de eldre!

LAVE FRISØRREGNINGER:</B> Erik Mykland var nesten lik seg sjøl på Ullevaal i går. - Mitt mål er å få orden på kropp og hode, sier Myggen.
POPULÆR: Erik Mykland skriver autografer etter veldedighetskampen mot Vålerenga. Går det slik trener Kjetil Rekdal håper, er han i samme trøya som Steffen Iversen (bak) neste sesong.