VIF gjør full retrett - dropper protest

Ble slaktet av egne supportere.

ØNSKER LØRENSKOG LYKKE TIL I SLUTTSPILLET: Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær ville legge inn protest på Lørenskog i går kveld, men har nå kommet på andre tanker. Foto: Lars Eivind Bones
ØNSKER LØRENSKOG LYKKE TIL I SLUTTSPILLET: Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær ville legge inn protest på Lørenskog i går kveld, men har nå kommet på andre tanker. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Elitestyret og AS-styret i Vålerenga hockey ble i formiddag enige om likevel å ikke levere protesten som ble varslet i går kveld. Saken var at Lørenskog-spiller Jonas Olsson ikke var ført opp på matchprotokollen i den fjerde NM-kvartfinalen mellom lagene på tirsdag, en kamp som Lørenskog vant 5-1.

- Vi har diskutert saken i dag, og kommet fram til at vi til beste for norsk hockey ikke leverer protesten likevel, sier klubbdirektør Jan Tore kjær i Vålerenga til Dagbladet.

Den avgjørelsen vil utvilsomt glede supporterne, som var både flaue og opprørte over egen klubb da det ble kjent at VIF ville legge inn protest.

-Føltes ikke rett Han understreker at regelverket er krystallklart og at en protest sånn sett ville vært på sin plass, men klubben har kommet fram til at det etisk og sportslig ikke føltes rett.

- Vi må stille fingeren i jorda; Vi har tapt fire kamper på rad mot Lørenskog, og det føles feil at en kamp skal avgjøres på kontoret. Det føles ikke rett at en menneskelig feil av en som fører statistikk for Lørenskog skal lide for dette, sier Kjær til Dagbladet.

Første siden 1989 VIF-direktøren peker også på de praktiske utfordringene en protest ville medført i et tett kampprogram i sluttspillet.

- Med ankemuligheter og alt så ville det trukket ut i tid. Det er viktig at sluttspillet går sin vante gang, så vi ønsker Lørenskog lykke til videre i sluttspillet, sier Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Lørenskog blir dermed stående med 4-1 i seirer i best av sju i kvartfinaleoppgjørene mot Vålerenga. Oslo-klubben er ikke i semifinalene i sluttspillet for første gang siden 1989.

- Hadde ingen sak Lørenskog-trener Knut Jørgen Stubdal mistenker at Vålerenga har gjort retrett fordi han er overbevist om at klubben har innsett at de ikke har noen god sak.

- Jeg er sikker på at de ikke ville vunnet fram med protesten. Jonas Olssons navn var tross alt ført opp på to av tre skjemaer. Vålerenga hadde i realiteten ikke annet valg enn å droppe protesten. Så enkelt er det.

- Slik jeg har fortstått det var det heller ikke stemning blant VIF-spillerne for å protestere heller, sier Stubdal til Dagbladet.

Lørenskog-treneren er uansett lettet over at saken nå er ute av verden, men innrømmer at Vålerengas varsel om en protest la en demper på seiersgleden på Jordal amfi i går kveld.

- Vi hadde begynt å juble for semifinaleplassen, men måtte brått be gutta om å være klare for en ny kamp mot Vålerenga. På en måte hadde det vært fint med fullt hus på hjemmeis og gode inntekter, men samtidig er vi glade for at det ikke blir noe av. Vi var mentalt ferdige med kvartfinalene, sier Knut Jørgen Stubdal til Dagbladet.