Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-gutta advarer RBK før helgas møte

- Vi har flere dødball-ess i ermet.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Vålerenga senket Lillestrøm i går, blant annet på grunn av to dødballmål. Den første som et resultat av et innøvd trekk på en corner, den andre kom etter et farlig innsvingt frispark fra Daniel Fredheim Holm.

Begge gangene var Mohammed Abdellaoue på plass foran målet. At målene kom som de gjorde var langt fra noen tilfeldighet.

- Jeg visste hva som skulle skje, for vi har trent mye på dødball, sa målscorer Moa etter kampen.

- Enorm guts

Midtstopper Kjetil Wæhler sier dødballene i begge endene av banen avgjorde møtet med rivalene, og han fryder seg over at Vålerenga klarte å være «mer Lillestrøm enn Lillestrøm» i faste situasjoner.

- Vi hadde enorm guts i dag, og var best på dødballer både offensivt og defensivt. Jeg følte vi hadde veldig god kontroll, sier Wæhler.

Til helga venter Rosenborg hjemme på Ullevaal Stadion, og Freddy dos Santos har håp om mer dødballmoro. Han sier laget fortsatt har noen ess i ermet før møtet med trønderne.

- Jeg tror den offensive treneren vår, Mike Speight, er veldig fornøyd med uttellinga vår i dag. Vi trente på dødballer før kampen og øvde inn en del varianter. Det er faktisk et par til vi ikke rakk å prøve en gang, sier dos Santos til Dagbladet.no

PASS DERE, RBK: Her setter Mohammed Abdellaoue inn et av sine to mål etter et innøvd cornertrekk. Vålerenga-leiren varsler at de har flere trekk på lur før RBK kommer til Ullevaal til helga. Foto: Arnt E. Folvik
PASS DERE, RBK: Her setter Mohammed Abdellaoue inn et av sine to mål etter et innøvd cornertrekk. Vålerenga-leiren varsler at de har flere trekk på lur før RBK kommer til Ullevaal til helga. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Like lett som defensivt

Målet er at hver eneste dødball skal bli en målsjanse. Defensivt skal et Vålerenga-hode alltid være først på ballen.

- Vi har vært veldig gode på defensiv dødball lenge, men det er jo egentlig ikke noe forskjell. Det skal være like lett å få hodet på ballen offensivt som det er defensivt. Det handler bare om å gå til, sier dos Santos.

Det er ingen tvil om at han gledet seg over de tre poengene og seieren over Lillestrøm i går.

- Det er ikke hver dag vi drar fra Åråsen med tre poeng og 3-0. Dette er spesielt, og veldig tilfredsstillende, sier dos Santos til Dagbladet.no.

image: VIF-gutta advarer RBK før helgas møte
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media