VIF-gutta fikk trene jentelag: - Jeg trodde det skulle bli vanskeligere

Jenter 13-laget til Oslo-klubben Abildsø vant konkurranse.

FIKK PRØVE SEG: Vålerenga-spillere gjennomfører en times trening med Abildsøs Jenter 13. Ivan Näsberg varmer opp med jentene  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK PRØVE SEG: Vålerenga-spillere gjennomfører en times trening med Abildsøs Jenter 13. Ivan Näsberg varmer opp med jentene Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

ABILDSØ/OSLO(Dagbladet): Det var spent stemning da jenter 13-laget til Oslo-klubben Abildsø tok imot Vålerenga-spillere og -trenere på kunstgresset sitt for noen uker siden.

Laget vant en trening med noen av Vålerengas mest kjente profiler i en konkurranse i Norway-cup tidligere i år. Kjetil Rekdal var også med - men med en litt mer tilbakelent holdning enn normalt.

- Min rolle er å observere at ting blir gjort riktig. Det er spillerne som er trenere i dag. De står og kjefter på oss og er ikke fornøyde med det vi gjør, så nå får de prøve seg selv, forteller Rekdal med et smil om munnen.

Også Vålerenga-spillerne var spente på om de ville klare å holde kontroll på de over 30 iltre spillerne i forkant av treningen.

- Jeg er jo spiller og ikke trener, sier Herman Stengel.

- Da Ivan kom igang med oppvarminga gikk det fint. Det virker som de er fornøyde, og det gikk greit faktisk. Men jeg frykta det skulle bli annerledes, legger han til og ler.

Kult å spille med profesjonelle Anna Sundet Pedersen (13) og Jenny Rakkestad (13) syns det var stas å få trene med profesjonelle fotballspillere, men at det ikke nødvendigvis er Vålerenga som er favorittlaget.

- Vi har gledet oss, det er litt kult å spille med noen som er så profesjonelle, sier Rakkestad.

- De vet jo hvordan det er å spille fotball hver dag, legger Sundet Pedersen til. 

De to jentene har knapt tid til å slå av en prat før drikkepausen er over - aller helst vil de tilbake på banen der Vålerenga-spillerne står klare til å dele dem inn i lag før den avsluttende kamp-økta. 

- Jeg vet hvem noen av de er i hvert fall, sier Abildsø-spilleren Sundet Pedersen, før både hun og lagvenninnen løper avgårde. 

STOR STAS: Kjetil Rekdal tar blide med Jacob og Leah Manjothi-Sandnes.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STOR STAS: Kjetil Rekdal tar blide med Jacob og Leah Manjothi-Sandnes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Moa har vært ute med skade etter at han signerte med Vålerenga denne sesongen og har enda ikke gjort sitt første innhopp etter returen til klubben. Han hadde likevel ingen problemer med å innta trenerrollen for de ivrige og talentfulle spillerne.

- Det er morsomt å gjøre noe annet. Det er ikke så lett, men jeg hadde trodd det skulle være vanskeligere, ler han.

- Det har gått veldig bra og det gir mersmak. Kanskje jeg skal dra på meg coach-vesten i fremtiden, legger han til før han må ut på banen og dømme igjen. 
Håper de har sett målene på Youtube Etter en drøy time på banen med øvelser og spill, flokket de unge og håpefulle seg rundt spillerne i håp om å dra med seg en autograf hjem. Det var tydelig at noen ansikter var lettere å dra kjensel på enn andre. 

Rekdal håper at spillerne kjenner igjen Vålerenga fra tv og fra kamper på stadion, men at det av naturlige årsaker er litt vanskelig å holde kontroll på de aller ferskeste.  

- Moa er nok den som er mest kjent. Herman Stengel er flink med de yngre. Så har vi jo (Jonatan) Tollaas, Ivan (Näsberg) og (Markus) Nakkim (19) med oss, men de er jo ikke så fryktelig mye eldre enn disse jentene som er her, flirer han.  

På sidelinja står også 8 år gamle Alma sammen med mamma og lagleder Cecilie Sundet Pedersen. Hun ville bli med storesøster Anna på trening denne kvelden, og med seg hadde hun pakket notatblokk og penn. Hun drar også kjensel på ansiktene som iherdig prøvde å beholde kontrollen på treningsfeltet.

- Jeg tror nesten det er hun som har gledet seg mest til denne treninga, forteller Sundet Pedersen om yngstedatter Alma, som også spiller aldersbestemt fotball i Abildsø.

FORNØYD: Mohammed «Moa» Abdellaoue.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORNØYD: Mohammed «Moa» Abdellaoue. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Rekdal er klar på at det er utrolig viktig at de som er på toppnivå også er med og bidrar til grasrota. At de unge spillerne skal kjenne igjen Rekdal selv har han ikke like store forhåpninger om.

- Men jeg håper jo det. At de har sett noen av målene mine på youtube.

Stem på Klubben i mitt hjerte under denne artikkelen.

I BAKGRUNNEN: Kjetil Rekdal lot spillerne trene Abildsø J13.   Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I BAKGRUNNEN: Kjetil Rekdal lot spillerne trene Abildsø J13. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer