Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-gutta vil beholde Myhre som sjef

Men til gjengjeld krever dos Santos å starte neste kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Topplagene i Tippeligaen er advart: Vålerenga er i høstform.

Med den knusende 5-1-serien mot Fredrikstad tok de sin tredje strake serieseier - og klatret til femteplass på tabellen. Samtidig fikk de revansj for de to forsmedelige nederlagene mot FFK tidligere denne sesongen.

I vårsesongen truet Kjetil Rekdal for første gang med å trekke seg etter 1-2-tapet for Fredrikstad - og etter 0-3 på Ullevaal i cupkampen i høst gjorde han alvor av truslene.

I dag fikk Vålerenga hevnen sin.

Våger mer

Assistenttrener Petter Myhre ble oppgradert til hovedtrener da Kjetil Rekdal trakk seg fra jobben 21. august. Han fikk en knallstart med 2-1-seier mot Viking i Stavanger - som ble enda bedre med kveldens 5-1-seier mot Fredrikstad.

I vårsesongen ville VIF kanskje lagt seg bakpå og forsvart ledelsen om de hadde gått opp til 2-1. Nå fortsatte de bare å pøse på framover.

- Petter er veldig offensiv. Han sier at uansett resultat, skal vi fortsette å angripe for fullt. Det er kanskje hans fortjeneste, men det var ikke sånn at vi ikke hadde lov til å gjøre det mens Kjetil (Rekdal) var trener heller, sier Freddy dos Santos til Dagbladet.no.

BERRE-DOBBEL: Da Vålerenga endelig fikk tatt Fredrikstad-skalpen. Kampen endte 5-1 på Ullevaal. Foto: Scanpix
BERRE-DOBBEL: Da Vålerenga endelig fikk tatt Fredrikstad-skalpen. Kampen endte 5-1 på Ullevaal. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi tør litt mer med ballen, og det passer meg veldig bra, sier Daniel Fredheim Holm.

- At vi triller litt ball i de bakre rekkene og våger - det er noe nytt.

Vil ha Myhre

Sportslig leder Lars Bohinen har i likhet med resten av VIF-styret understreket at prosessen med å ansette en ny hovedtrener kan bli langvarig. Nils Johan Semb har blitt lansert som den heteste kandidaten til å overta. 

Men om VIF-gutta får viljen sin, blir det ikke Nils Johan Semb som trener Vålerenga i 2007 - men Petter Myhre.

- Ja, det håper jeg. Jeg synes han er flink. Men nå får jeg vel kjeft i morra for at jeg kysser Petter i rompa, ler dos Santos.

Samtidig går Petter Myhre forbi - og stopper naturligvis opp da han hører det siste utsagnet fra dos Santos.

- Jeg kommer i hvert fall til å få starte neste kamp, sier dos Santos glisende.

- Men for å være seriøs: Petter er en veldig bra person, inkluderende og gir mye ros. Han har bygd videre på det fundamentet Kjetil la. I våre øyne er Petter kapabel nok til å bli permanent hovedtrener. Vi er veldig fornøyde.

Selv vil Myhre si så lite som mulig om saken.

- Det må jeg eventuelt ta stilling til om tilbudet skulle komme. Jeg får se om jeg har lyst, og om klubben har lyst. Men jeg er ikke noe nærmere jobben som hovedtrener nå enn før jeg begynte, sier Myhre til Dagbladet.no.

Akkurat det siste er sportslig leder Lars Bohinen uenig i.

- Det er klart at utgangspunktet er bedre enn da han starta, men for oss er det for tidlig å kommentere. Vi skal finne treneren som er best skikket til å ta VIF inn i de neste åra. Petter kan være en av dem, sier han.

- Vil dere lytte til spillergruppa?

- Spillerne verken ansetter aller avsetter trenere, svarer Bohinen.

Arason-tabbe Mot Fredrikstad tok Vålerenga ledelsen etter 22 minutter: Jan Derek Sørensen slo et frispark nesten helt ute ved sidelinja hardt mot første stolpe. Der dukket Ronny Johnsen opp - og var i beste fall borti ballen med lilletåa.

Den tåa var imidlertid nok til å sette Rami Shaaban ut av spill, og Vålerenga ledet 1-0.

VIF-gleden ble kortvarig.

Sju minutter senere spilte Thomas Holm tilbake til Arni Gautur Arason. Det er bare unntaksvis en god idé.

I stedet for å feie ballen ut på første berøring, demonstrerte Arason med all tydelighet at teknikken ikke er hans fremste styrke.

Forsøket på å ta med seg ballen ut av faresonen ble effektivt stanset av Simen Brenne, som fikk kastet seg fram og blokkert. De to ble liggende i en slags lås - og da Brenne skulle reise seg, hang han fast i foten til Arason.

Dommer Svein Oddvar mente det var tilstrekkelig til å blåse straffe.

John Anders Bjørkøy var eksekutør, og selv om Arason nesten rakk bort i det venstre hjørnet, var skuddet for velplassert.

Berre helten

Andre omgang var sju minutter gammel da Morten Berre sendte VIF-klanen tilbake i ekstasetilstand.

Jan Derek Sørensen fikk to sjanser på en VIF-corner - og på det andre forsøket klønet Rami Shaaban det til.

FFK-keeperen kastet seg inn i klynge av flere spillere, og det er en grunn til at sånt står på fy-lista i keepernes ABC.

Shaaban klarte bare å bokse ballen til en takknemlig Morten Berre, som behersket lobbet ballen i mål.

Samme mann økte ledelsen til 3-1 en snau halvtime før slutt - og heller ikke da var Shaaban sjanseløs.

Jarl André Storbæk slo et godt innlegg fra høyrekanten, og fra fem meter kunne Berre bare sette panna til. Spørsmålet er imidlertid om Shaaban burde rykket ut fra streken og fanget innlegget.

Unggutt scoret

Det mente kanskje Knut Torbjørn Eggen - som umiddelbart byttet ut Shaaban og kastet på Lasse Staw. Samtidig kom Tarik Elyounoussi inn for Hans Erik Ramberg.

Det hjalp bare så lite.

En av banens beste spillere, Jan Derek Sørensen, drepte all spenning da han elegant rundet Staw og trillet inn 4-1 fire minutter før slutt.

Helt på tampen fikk unggutten Mohammed Fellah gleden av å score sitt første Tippeliga-mål. Han var våken da Rune Langes skudd ble halvklarert av Staw, og kunne bare bredside ballen inn i tomt bur.

•Din kommentar: Bør Petter Myhre få fortsette som hovedtrener neste sesong også?