VIF-guttas aksjekupp

VALLE (Dagbladet): Det har vært magert med suksess på banen for Vålerenga i år. Nå har i alle fall fire av VIF-gutta opplevd framgang på aksjemarkedet. Som investorer i nettselskapet Popit.no, sammen med ASA-formann, John Nordbrekken, og Øystein Stray Spetalen.

Det er Pascal Simpson, Dag Riisnæs, Knut Henry Haraldsen, og Bjørn Viljugrein som har satt penger i ett av de raskest voksende Internett-selskapene i Norge. Popit er et nettsted for barn, familier og ungdom, og har siden starten i januar fått 150- 200000 faste brukere i måneden, med et gjennomsnitt på 250000 viste sider daglig. Nå er de også etablert i Sverige og Danmark. Med like stor suksess. #

Doblet kurs

Økonomisk har det også gått bra. Siden VIF-gutta kjøpte aksjer, har verdien til selskapet økt med 100 prosent. Fra 50 til 100 millioner kroner.

- Ja, vi fikk et tips om at det var en god investering, og det har jo utviklet seg bra, sier investor Dag Riisnæs til Dagbladet.

Egentlig ville han og de andre VIF-gutta kjøpe enda flere aksjer, men emisjonen var fulltegnet. Tipset kom fra VIF ASA-formann John Nordbrekken.

- Jeg vil ikke si hvor mye vi har investert, men vi fikk et prospekt og et tilbud om å gå inn fra Nordbrekken. Ellers spør vi jo både han og Stray Spetalen om råd av og til. Vi har nemlig en fast akjseklubb der vi kjøper og selger litt, smiler Riisnæs.

John Nordbrekken er glad for å ha VIF-gutta med.

- Det er hyggelig, det. Jeg visste jo at et par stykker på laget var interessert i aksjer. Da er det fint at det har gått så pass bra for firmaet også, sier han til Dagbladet.

- Bedre enn bank

Riisnæs liker å følge med på børsen.

- Det blir en liten hobby å følge med og studere kurser. Å investere i aksjer er bedre enn å ha penger i banken. Hvis du har litt til overs.

- Og det har du som godt betalt VIF-spiller?

- He, he. Jeg har levd et langt fotball-liv. Vært med lenge. Så jeg har litt til overs, ja, smiler Riisnæs.

Om framtida til Popit er han jordnær optimist.

- Får håpe de gjør det bedre enn det vi gjør i Tippeligaen. Da blir det lite penger.