HJEMMEBEST: Vålerenga har tatt alle poengene sine på Ullevaal denne sesongen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
HJEMMEBEST: Vålerenga har tatt alle poengene sine på Ullevaal denne sesongen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

VIF har funnet hjemmeformelen, men én ting må forbedres kraftig

- Jeg håper vi kan gjøre det vi gjør på hjemmebane også på bortebane, sier VIF-kaptein Christian Grindheim.

Vålerenga har vunnet tre kamper i eliteserien denne sesongen, og alle har kommet på de tre siste oppgjørene på eget gress. Nå skal hjemmeformelen gi suksess også borte.

Etter to strake tap i sesonginnledningen i de første hjemmekampene mot Viking og Rosenborg, har det blitt tre seirer på rad på Ullevaal mot Tromsø, Start og Sarpsborg med en målforskjell på 9-0. Endelig har det virkelig løsnet hjemme i hovedstaden.

- Jeg håper det, og jeg håper at vi kan dra med det vi presterer hjemme til bortebane. Vi må være like godt i balanse på bortebane. Vi har en tendens til å ville litt for mye framover og er litt for sårbare på kontringer, sier VIF-kaptein Christian Grindheim til NTB.

Uten poeng borte På bortebane har det virkelig kladdet. På fremmed gress har Oslo-klubben ikke tatt et eneste poeng og kun scoret ett mål.

- Vi har sluppet inn mål først på bortebane, og da må man risikere mer framover, så vi har fått et par kontringer imot, og så sitter den i nota. Er du ett eller to mål bak, må du hele tiden jage, sier Grindheim.

- På hjemmebane de siste tre kampene har vi scoret først, og da må de andre lagene fram, så vi får enda mer rom å spille i.

Forrige sesong var kun Rosenborg og Odd bedre enn Vålerenga på bortebane, men så langt i år er klubben dårligst.

- Vi har vært litt i uflyt, men nå håper jeg at vi er i stigning og vinner de siste kampene som er igjen før ferien.

Bortekamp onsdag Vålerenga får allerede sjansen til å ta sin første borteseier på onsdag mot Bodø/Glimt. Da skal laget bruke samme oppskrift som i søndagens 3-0-seier mot Sarpsborg.

- Vi skal score mål, skape nok sjanser og dominere kampen såpass at vi øker sjansen til å vinne. Vi vet hva som venter oss, et lavtliggende Bodø-lag som kommer til å kontre. Da er det viktig å være smart, og så må vi være restituert. Vi er et lag som er avhengig av mye bevegelse, og da må vi være pigge i beina, sier trener Kjetil Rekdal til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.