VÅLERENGA-AKTUELL: Tidligere Rosenborg- og Stabæk-trener Jan Jönsson er blant de siste kandidatene til Vålerenga-ledelsen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX
VÅLERENGA-AKTUELL: Tidligere Rosenborg- og Stabæk-trener Jan Jönsson er blant de siste kandidatene til Vålerenga-ledelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIXVis mer

VIF har tre kandidater til trenerjobben

Svensken, dansken eller nordmannen ...

Vålerenga sitter igjen med tre kandidater til trenerjobben i Oslo-klubben. Det er uansett klart at det blir en skandinavisk trener.

VIF har vært på utkikk etter en ny hovedtrener etter at fotballklubben skilte lag med Martin Andresen etter årets sesong. Etter å ha gjennomgått en lang liste med trenernavn står det kun tre igjen på blokka.

- Vi ligger bra an med å finne en ny Vålerenga-trener, og nå gjenstår vi med tre kandidater - en norsk, en svensk og en dansk. Men du får meg ikke til å si noen navn, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball til Dagsavisen.

Den norske kandidaten har lenge vært antatt å være den nylig avgåtte Tromsø-treneren Per Mathias Høgmo.

- Jeg kommenterer ikke en eventuell kontakt med Vålerenga. I mitt hode står det nå bare studier fra nyttår av, sier Høgmo til Dagsavisen.

Ifølge Dagbladet skal det svenske alternativet være Jan Jönsson, som nylig fikk sparken i Rosenborg etter to sesonger. Men assistenttrener Andreas Alm i AIK har også blitt nevnt. Danmarks U21-landslagstrener Morten Wieghorst skal angivelig være det danske navnet i trenerkabalen.

Trolig blir ikke den neste VIF-treneren klar før over nyttår. Christiansen vil ikke sette noen tidsfrist.

- Nei, jeg vil ikke si noe tidspunkt. Gjør jeg det, kan det bare slå tilbake på oss selv. Naturligvis håper vi på en avgjørelse så raskt som mulig, men sesongstarten er jo ikke før i mars.

(NTB)