TILBAKE PÅ SPORET: Fegor Ogude og Vålerenga tok en viktig seier mot Haugesund med henblikk på medaljekampe i Tippeligaen.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixFoto: Terje Bendiksby / Scanpix
TILBAKE PÅ SPORET: Fegor Ogude og Vålerenga tok en viktig seier mot Haugesund med henblikk på medaljekampe i Tippeligaen.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixFoto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

VIF i medaljekampen — igjen

Med to strake seirer har Vålerenga heng på medaljene i Tippeligaen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - FK Haugesund 3-2.

Årets sesong har aldri blitt den oppfølgingen som mange ventet etter fjorårets seriesølv. Også langt inn i klubbens egne korridorer har det vært surmuling og tunge stunder.

Men 30 serierunder er mye. Og slik den norske klubbfotballen er — at alle slår alle, og at det ikke er lett å bli klok på noen ting — så skal det ikke mer til enn et par trepoengere på rad før hverdagen og tabellsituasjoen plutselig er helt ok igjen.

Slik den nå fortoner seg for Vålerenga.

Med trepoengeren mot Haugesund klatrer Vålerenga helt opp i ryggen på rogalendingene, og fra 8. plass er det faktisk ikke mer enn seks poeng opp til Brann på bronseplass.

Slett ingen umulig oppgave, med ti serierunder igjen for Vålerengas del.

- Målsettingen har hele tiden vært å bli blant topp 4. Det er innenfor rekkevidde, men først og fremst skal vi spille bedre og bedre, sier VIF-manager Martin Andresen, ifølge NTB.

Svingninger Topp fire må Martin Andresens menn inn på — dersom de skal få et nytt forsøk ute i Europa. Årets forsøk — mot greske PAOK — ble triste saker.

Fortsatt er det fryktelig stor variasjon i spillet til Vålerenga. Fra de enkleste balltap til flotte kombinasjoner og underholdende spill. Spesielt i andreomgang var det gode tendenser til det siste på Ullevaal. Med 1-1 til pause punkterte Vålerenga kampen med to scoringer på sju minutter:

Først en flott soloprestasjon fra nigerianske Fegor Ogude, deretter med årets første fulltreffer for superveteranen Morten Berre.

- Da var vi gode. I andre perioder av kampen var vi for upresise. Men alt i alt var det mer trøkk denne gang. Det lignet kanskje litt på noe av det vi presterte i fjor. Og det er jo på den måten vi ønsker å fremstå, oppsummerer Andresen.

Gjestenes Thomas Sørum skapte ny spenning da han reduserte til 2-3 på en kontring i det nest siste ordinære spilleminuttet, men Vålerenga holdt greit stand i de siste desperate Haugesund-forsøkene.

- Vi hadde sjansen til å klå Vålerenga i dag, men benyttet ikke muligheten. 2. omgangen var ikke bra, for mange av spillerne var rett og slett ikke gode nok, sier FKH-trener Jostein Grindhaug, ifølge NTB.