Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-investor redder Solberg

Henning Solberg har klart å skaffe 12 millioner kroner til en rallybil.

(Dagbladet.no): Like før fristen går ut har rallyfører Henning Solberg fått på plass en finansieringsløsning slik at han kan kjøre VM-rally kommende sesong.

Solberg trenger 12 millioner kroner slik at han kan kjøre en WRC-bil fra Ford. Men å hoste opp pengene har vært en kamp mot klokka.

Mange frister


Fredag for halvannen uke siden gikk den opprinnelig fristen for å få finansieringen på plass ut. Da manglet Henning Solberg fire millioner kroner.

Han fikk så en ny frist til i går, men heller ikke da var pengene på plass. Aller siste frist går ut ved midnatt i dag.

- Vi er ti kompiser fra bilbransjen som går sammen om å gi pengene til Henning. Han fortjener det. Vi har kjent han siden han var en liten snørrunge. Det hadde vært synd om han ikke skulle få det til når han var så nær, sier Hans Petter Lundteppen til Dagbladet.no.

De 10 som spytter inn 300 000 hver krever ingen motytelser til Henning.

- Nå skal han få seg en skikkelig bil. Han må bare se å komme seg til mål og kanskje bulke litt i Petter, sier Lundteppen.

image: VIF-investor redder Solberg

Snakke med Ford

Investoren har hatt samtaler med Henning Solberg en stund og i dag falt brikkene på plass. Lundteppen som har slått seg opp på bilglassindustrien har også eierandeler og styreplass i fotballklubben Vålerenga og håndballklubben Nordstrand.

- Jeg er kjempeglad for at pengene er på plass, men alt er ikke avklart ennå. Nå må jeg snakke med Ford. Jeg er jo egentlig forseint ute, men jeg tror det vil løse seg, sier Henning Solberg til Dagbladet.no.

Manager Jim Carlsen og Solberg har hatt møter i kveld, og har gitt Ford og Malcolm Wilson beskjed om at de nå kan akseptere tilbudet fra fabrikanten. Ford har foreløpig ikke gitt noe svar på dette.

- Vi er veldig spente, sier Henning Solberg til Dagbladet.no, og legger til at han håper på svar innen et par dager.

I kveld har han også oppdatert hjemmesiden sin henningsolberg.com. Der kan man blant annet lese følgende:

- Jeg vil også benytte anledningen til å takke for fantastisk støtte fra dere alle i dette arbeidet. Jeg skal gjøre mitt beste for å gjøre en god figur; etter at avtalen er signet.

Ekspert på grus

I fjor kjørte Henning Solberg for Peugeots reserveteam. Hans beste plassering i VM-sammenheng ble sjette plass i Rally Sweden. Han var også med å kjempet blant de beste i flere andre løp.

Henning Solberg er storebror av mer kjente Petter Solberg, som er verdensmester i rally for bilfabrikanten Subaru.

Om alt går i orden får Henning Solberg kjøre alle grusløpene i Europa kommende sesong samt rallyet i Sverige.

REDDET: - Nå er det opp til Ford om de vil ha meg med eller ikke, selv om fristen er gått ut, sier Henning Solberg til Dagbladet.no
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media