VIF-investorene tar makta i kveld

I kveld får Vålerenga endelig sitt nye elitestyre. Investorenes inntog i Osloklubben kan samtidig bety slutten for trener Tom Nordlie.

Det ekstraordinære årsmøtet for tre uker siden endte i fullt kaos. Kl. 19.00 i kveld i prøver Vålerenga på nytt i maskinistsalen på Etterstad.

Tilbake på valg er investorene Øystein Stray Spetalen, John Fredriksen (ved Tor Olav Trøim) og Vålerenga-veteranen Dag Olafsson.

I tillegg er tidligere VIF-back Rune Hansen innstilt som leder av det nye elitestyret.

Alle fire var også lansert for tre uker siden. Da byttet klubbledelsen inn Lasse Eriksen for Olafsson i siste liten.

Nå tyder alt på at investorene velges inn problemfritt. Og når de får makta i kveld er det mye som taler for at blant annet Tom Nordlies framtid i klubben er usikker.

Tankreder Fredriksen har tidligere i en pressemelding varslet at han vil ha Kjetil Rekdal inn som manager i klubben.

I Aftenposten Aften i dag utelukker ikke Rolf Hansen at det blir store endringer i klubben framover - for å sikre opprykk til tippeligaen.

- Etter at vi har analysert hva som fikk galt, staker vi ut veien framover. I den prosessen er ingen, verken spillere eller trenere fredet, sier Hansen.

Det nye elitestyret håper i hvert fall på mer ro innad i klubben etter valget.

- Bråket i Vålerenga er slutt. Nå skal det være samarbeid i alle ledd i klubben, sa Spetalen til Dagbladet da det ble klart at han stiller til valg på nytt.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med mer fra det ekstraordinære årsmøtet seinere i kveld.