VIF jager fem spisser

Vålerenga er på desperat spissjakt. I går hadde klubbens sportslige utvalg klar ei liste med fem spisser fra nordiske toppklubber. En av dem er etter det Dagbladet erfarer Fredrik Berglund (20) fra allsvenske Elfsborg.

Seint i går kveld satt trener Tom Nordlie i møte med klubbens nye sportslige leder Jostein Johansen. Temaet var blant annet spissmangelen i Vålerenga. Og etter å ha vært på spiontur i hele Norden siden 28. april, har klubben sirklet inn fem spisskandidater.

Agentkontakt

- Jeg kan bare si at det dreier seg om etablerte spisser i tre svenske, og to danske klubber, sier sportslig leder i VIF, Jostein Johansen, til Dagbladet.

Han nekter å kommentere navn foreløpig, men Oslo-klubben er mer enn klar for en handel.

- Vi tar kontakt med spillernes agenter i løpet av dagen i dag. Slik at vi kan få tilbakemelding på kostnadene på de ulike alternativene, sier Johansen.

Han har brukt lang tid på å finsikte kandidatene.

- Jeg har sett dem i to kamper, og på trening.

Nordlie vil se

Neste skritt er at Tom Nordlie ser de utvalgte spissene. Dagbladet vet at Fredrik Berglund er en av de aktuelle kandidatene. Han har VIF allerede sett i kamp på La Manga i vinter.

- Ingenting er avklart. Men vi har jobbet grundig og seriøst med å finne den rette spilleren. Derfor går vi på med mange navn, sier Nordlie til Dagbladet

Pengesekken i Vålerenga ASA er vidåpen for handel.

- Vi har mulighetene rent økonomisk til å gjøre noe med den saken, sier ASA-formann Jon H. Nordbrekken til Dagbladet.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

SPISSKOMPETANSE: Vålerenga-trener Tom Nordlie skal snart ut og se etter fem utvalgte spisser i aksjon.