VIF jager RBK

Vålerenga har på langt nær gitt opp drømmen om seriegull.

NÅR KLOKSKAP ER VIKTIG:  feiler Pape Pate Diouf og provoserer på seg et rødt kort. 10 mann mot formsterke VIF endte i tap og kvalifiseringsplass for Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
NÅR KLOKSKAP ER VIKTIG: feiler Pape Pate Diouf og provoserer på seg et rødt kort. 10 mann mot formsterke VIF endte i tap og kvalifiseringsplass for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

||| MOLDE (Dagbladet.no): Molde - Vålerenga 0-1.

Molde har det vanskelig nok om dagen, om ikke de skal pådra seg unødvendige røde kort i tillegg.

Nettopp det gjorde Pape Pate Diouf i førsteomgangen mot Vålerenga i ettermiddag.

Diouf var uenig i det gule kortet han fikk for en takling, og oppsøkte dommer Per Ivar Staberg for å si sin mening. Og ble litt for nærgående.

For da Diouf tråkket på Stabergs tær dro dommeren opp et gult kort til, og sendte spissen i dusjen. Da ble det vanskelig for Molde å ta poeng mot det formsterke Oslo-laget.

Tidlig vinnermål
Fire minutter tok det før VIF satte inn kampens eneste mål. Luton Shelton dro av Vegard Forren og parkerte Magne Simonsen levrte til Berre som pirket den inn via vikarierende Molde-kaptein, Marcus Andreasson.

Videre i kampen skulle Molde kjempe i harde motbakker i sitt forsøk på utligning.

Med sentrale spillere som Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth ute med karanten, ble ikke likviditeten i spillerstallen noe bedre da Pape Pate Diouf provoserte på seg et rødt kort tre minutter før pause.

Heldig til tider
VIF var til tider svært rufset i eget forsvar, men greide å stanse Molde før det ble alt for farlig.

De gangene Molde kom gjennom og fikk avsluttet, var Lars Hirschfeld solid.

Andreomgangen ble av det ultradefensive slaget fra Vålerengas side. Til tider var det svært vanskelig å se at Molde spilte med ti mann.

Taktikk?
På tampen av kampen mens Molde jaget en utligning, valgte Molde-trener Kjell Jonevret å bytte ut lagets toppscorer Baye Djiby Fall. Inn for Fall kom Bjørn Runstrøm, som har scoret ett mål så langt i år.

Målet kom i serieåpningen mot Rosenborg. Siden den gang har Runstrøm prestert særdeles svakt de gangene han har spilt.

Jakten på utligning ga ikke resultat og nå er det snart fire måneder siden Molde vant en seriekamp. Vålerenga er fortsatt med i gullkampen.

Molde ramlet ned på kvalifiseringsplassen og Hønefoss avanserte til plassen over. Krisen i Molde er nå et ubestridelig faktum.