VIF-jubel

JORDAL AMFI (Dagbladet): 3. NM-semifinale, VIF Hockey- Frisk-Asker 10- 3. Vålerenga-trener Roy Johansen mener toppidrettssjef Bjørge Stensbøl provoserer når han hevder at det ikke finnes ordentlige profiler i norsk ishockey.

- Stensbøl taler mot bedre vitende. Å si noe slikt er rett og slett ikke Olympiatoppen verdig, svarer VIF-treneren på Stensbøls utsagn i gårsdagens Dagbladet.

Roy Johansen mener påstanden faller på sin egen urimelighet.

- Naturligvis har vi profiler i norsk eliteserie. I bare Vålerenga har vi iallfall fem-seks klare profiler: Atle Olsen, som har to SM-gull i Sverige, unge og lovende Morten Ask, som har tilbud i både Sverige og USA, og Øystein Olsen.

- I tillegg er svenskene Patric Englund og Johan Brummer store skikkelser i norsk hockey, mener Roy Johansen.

Ingen på landslaget

Men profiler eller ei: I Vålerengas sterke mannskap som vant grunnserien med ti poeng og har feid Frisk-Asker av banen i tre strake NM-semifinaler, befinner det seg i øyeblikket ingen (!) spillere som i er høyaktuelle til den norske troppen som skal spille A-VM i St. Petersburg 29. april- 14. mai.

- Normalt sett burde vi hatt minst fem landslagsspillere. At vi ikke har noen, er selvsagt et paradoks, men det er Leif Boork som tar ut landslaget, sier Roy Johansen.

Atle Olsen har sagt nei til landslaget, mens Øystein Olsen og Morten Ask er de nærmeste til å nå en norsk VM-tropp.

- For få gode

Men VIF-gjengen gir Stensbøl rett i én ting: det er for få gode spillere og lag i Norge.

- Nivået er for dårlig. Med færre lag i eliten vil det bli flere interessante kamper, som igjen ville ført til økt interesse, mener Atle Olsen.

Derfor støtter VIF Stensbøls ønske om en åtte-klubb serie.