VIF-juniorene: - Kult å få sjansen

Opplevelsen større enn skuffelsen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Kjetil Rekdal sendte tre juniorspillere på banen i Uefa-cupkampen mot Steaua Bucuresti i kveld. Mange vil vurdere det som en rein protesthandling fra Vålerenga-treneren, men gutta sjøl var meget fornøyde med å få sjansen.

David Driscoll (18) og Jalal El-Garbi (17) debuterte for Vålerengas A-lag i kveld. Steinar Strømnes (18) har spilt cupkamp før, men spilte sin første viktige VIF-kamp.

- Vi spilte mot Romanias beste lag. Det var en stor opplevelse. Og det var kjempestas å spille foran Klanen og høre dem rope navnet mitt, sier David Driscoll til Dagbladet.no.

- Kjempegøy

Jalal El-Garbi er også langt mer opptatt av hvor morsomt det var å få spille i kveld enn at det ble 0-3 i målprotokollen.

- Det var kjempegøy. En utrolig fin opplevelse. Jeg har lært mye i dag, sier han.

Gutta trener en god del med A-laget, men spiller stort sett kamper for 2. laget, som er på vei mot opprykk til 2. divisjon.

- Det er en stor overgang fra å spille mot Blaker til Steaua, sier Steinar Strømnes.

NYE FJES: Om du ikke følger Oslo-fotballen tett, er kanskje David Driscoll (t.v.), Jalal El-Garbi (i midten) og Steinar Strømnes nye navn for deg. I kveld spilte de Uefa-cup for Vålerenga. Og koste seg. Foto: Scanpix
NYE FJES: Om du ikke følger Oslo-fotballen tett, er kanskje David Driscoll (t.v.), Jalal El-Garbi (i midten) og Steinar Strømnes nye navn for deg. I kveld spilte de Uefa-cup for Vålerenga. Og koste seg. Foto: Scanpix Vis mer

Surt med skade

For Strømnes ble ikke opplevelsen så positiv. Han fikk en smell i et ribbein, og måtte bytte ut etter 40 minutter.

- Jeg er mellomfornøyd. Det var surt å bli skada når jeg endelig fikk sjansen fra start, sier han.

Han er usikker på om sjansen byr seg igjen denne sesongen.

Ros fra Rekdal

Men han kan trøste seg med at Kjetil Rekdal merket seg at han fikk til ting før han måtte ut med skade.

- Det var synd Steinar ble skadd, han var godt i gang der ute, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Treneren synes det gikk bra med unggutta, og mener de kan dra med seg mye lærdom av kveldens kamp, selv om resultatet ble stygt for Vålerenga.

- Det var jo en fantastisk mulighet for dem. De får se hvor nivået ligger, med tanke på ballbehandling og tempo. De får en sjanse til å bedømme hvor gode de må bli om de vil være med på dette, sier han.

FIN OPPLEVELSE: Jalal El-Garbi (17) synes det gikk greit å A-lagsdebutere mot Steaua i kveld. - Vi fikk beskjed om å yte maks, og det gjorde vi. Mer kan man ikke forvente, sier banens yngstemann.