<strong>GIKK TIDLIG:</strong> VIF-kometen Ghayas Zahid (til venstre) forlot treninga en halvtime før majoriteten av lagkameratene. Med keeperhansker: Michael Langer. I oransje vester fra venstre: Daniel Fredheim Holm og Melker Hallberg. Med nummer 11 på shortsen: Morten Berre. Foto: JOACHIM BAARDSEN
GIKK TIDLIG: VIF-kometen Ghayas Zahid (til venstre) forlot treninga en halvtime før majoriteten av lagkameratene. Med keeperhansker: Michael Langer. I oransje vester fra venstre: Daniel Fredheim Holm og Melker Hallberg. Med nummer 11 på shortsen: Morten Berre. Foto: JOACHIM BAARDSEN Vis mer

VIF-juvelen vrakes trolig mot RBK

- Jeg kommer til å bli forbannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLE (Dagbladet): Klokka 11.36 tuslet Ghayas Zahid (20) av treningsfeltet på Valle. Da hadde VIF-juvelen sett trener Kjetil Rekdal drille det svenske stjerneskuddet Melker Hallberg (19) i hans favorittposisjon under hele den timelange formasjonstreninga før søndagens storkamp mot Rosenborg.

Zahid, som har startet samtlige 19 seriekamper så langt denne sesongen og tidligere i sommer blitt linket til Serie A-klubben Roma, vrakes trolig til det prestisjefylte oppgjøret.

- Det må du spørre sjefen om. Jeg har ikke fått noen forklaring, sier Zahid til Dagbladet.

- Blir forbannet Mens flesteparten av lagkameratene ble værende igjen rundt en halvtime ekstra for å øve på avslutninger, gikk Zahid rett i garderoben så fort formasjonstreninga var over.

På veien forklarte 20-åringen at han ikke har hatt noen dialog med Rekdal om det som vil være en overraskende avgjørelse fra VIF-sjefen. Zahid legger imidlertid ikke skjul på at han vil bli forbannet om han blir henvist til benken på Lerkendal.

- Ja, selvfølgelig, sier Vålerengas nummer ti, som står med fem mål og fire målgivende pasninger i Tippeligaen 2015.

- Naturlig reaksjon At Zahid blir forbanna, har Rekdal forståelse for. Han skjønner Zahids reaksjon, og mener alle spillere bør bli forbanna om de benkes. Vålerenga-treneren vil imidlertid ikke bekrefte at den offensive midtbanespilleren vrakes søndag.

- Vi prøver mange forskjellige konstellasjoner. Det er ingenting som er bestemt.

<strong>HAR VÆRT FAST:</strong> Zahid har startet samtlige av VIFs 19 seriekamper denne sesongen. Foto: JOHN T. PEDERSEN
HAR VÆRT FAST: Zahid har startet samtlige av VIFs 19 seriekamper denne sesongen. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

- Hvordan vurderer du Zahids formkurve?

- Ghayas har vært vekslende. Det har for så vidt hele laget vært i det siste. Men at en ung spiller som Ghayas svinger i prestasjonene, er naturlig. Det handler også om folkene som er rundt ham - om de er i form kan de spille ham god, hvis ikke blir det han som må spille de andre gode hele tiden, sier Rekdal.

Han ønsker ikke å snakke om laguttaket, men på dagens økt drillet han følgende ellever i en 4-2-3-1-formasjon:

Sascha Burchert - Simon Larsen, Jonatan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Robert Lundström - Sander Berge, Christian Grindheim - Daniel Fredheim Holm, Melker Hallberg, Rasmus Lindkvist - Deshorn Brown.

Reservene, med typer som hjemvendte Mohammed «Moa» Abdellaoue og Zahid på laget, tok oppstilling i RBKs 4-3-3-system.

Roser Hallberg At det er spillere med store navn som må finne seg i å sitte på benken framover, er Rekdal klar på. Konkurransen om de offensive plassene på laget har økt etter lånet av Hallberg og signeringen av «Moa».

Hallberg spilte Serie A-fotball så seint som sist sesong i italienske Udinese, men skader gjorde tiden på banen begrenset. Nå er svensken i Oslo for å få fart på karrieren igjen, og Rekdal forteller at han har latt seg imponere av det Hallberg har vist de siste ukene.

<strong>-VELDIG SPENNENDE:</strong> Det sier VIF-trener Kjetil Rekdal om Melker Hallberg, som ligger an til å erstatte Ghayas Zahid i tierrollen mot RBK. Foto. JOACHIM BAARDSEN
-VELDIG SPENNENDE: Det sier VIF-trener Kjetil Rekdal om Melker Hallberg, som ligger an til å erstatte Ghayas Zahid i tierrollen mot RBK. Foto. JOACHIM BAARDSEN Vis mer

- Han er veldig spennende. Potensialet hans er meget høyt. Når du debuterer i Allsvenskan som 16-åring og har blitt kjøpt til en Serie A-klubb, sier det ganske mye. Nå trenger han bare å spille seg i form.

Og det ser Hallberg fram til.

- Det er en toppmatch mot Rosenborg. Det blir dritkult å spille, forteller Hallberg til Dagbladet, før han legger selvsikkert til:

- Vi skal opp dit og ta tre poeng.

<strong>VIF-TRENER:</strong> Kjetil Rekdal vraker trolig Ghayas Zahid til oppgjøret mot Rosenborg. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
VIF-TRENER: Kjetil Rekdal vraker trolig Ghayas Zahid til oppgjøret mot Rosenborg. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer