Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF kaller inn ny toppkeeper

Vålerenga vil avgjøre keeperspørsmålet gjennom et såkalt amerikansk uttak. Allerede mandag kommer en anerkjent keeper av utenlandsk opprinnelse til Oslo for å utfordre finnen Mikko Kavén (23) i kampen om å få stå kvartfinalen mot Chelsea.

Den endelige beslutningen om hvordan keeperproblematikken skal løses, blir tatt etter at Drillo har fått sett igjennom videoene fra Vålerengas to kamper i Sunnmørshallen, og dannet seg et inntrykk av Mikko Kavén. Drillo kom hjem fra Brasil i går.

- Men det blir nok en amerikansk uttaking mellom Mikko og han andre, sier Vålerenga-trener Lars Tjærnås.
Han ønsker ikke å oppgi navnet på «han andre». Bare at det er et anerkjent navn med flere landskamper. Tjærnås legger ikke skjul på at det er en kapasitet Vålerenga har i reserve.

- Jeg har mistanke om at han er meget god, sier han.

Ikke bajas

Den mistanken hadde han også til Mikko Kavén. Men finnens debutkamp var under middels. I går var han betraktelig bedre.

Såpass god at Tjærnås og Drillo faktisk har fått et luksusproblem.

- Det er slett ingen dårlig løsning hvis vi ender opp med Mikko, fastslår Tjærnås.
- Han har en framferd som jeg liker. Han er offensiv, men ikke bajas. Og mange av spillerne har mener vi har fått en god keeper.

Vålerengas keeperduo skal gjøre opp seg i mellom i kamper mot Kongsvinger (lørdag) og Lillestrøm eller Brann (søndag). Mandag reiser Vålerenga til Sør-Afrika på treningsleir.

Uvant underlag

Brann var best i første omgang mot Vålerenga i går, og ledet 1- 0 ved pause. Men Vålerenga var betraktelig bedre etterpå, og vant sjansestatistikken 9- 6. Tjærnås var fornøyd.

- Vi var gode etter hvilen. Kanskje fordi vi holdt beina i gang i pausen. I den første kampen ble gutta stokk stive i pausen på det uvante underlaget.

  • Et par bytter hadde også positiv betydning. Ut med Pascal Simpson, Dag Riisnæs og Hai Ngoc Tran. Inn med Ronny Døhli, Tom Henning Hovi og Bjørn Arild Levernes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling