Eliteserien 2017: Jonatan Tollås Nation

VIF-kapteinen forbauset AaFK-fansen som 18-åring: - I VIF hadde nok mange blitt skuffet

Jonatan Tollås Nation forsvarer Vålerengas unge talenter og Ronny Deila etter den svake sesongstarten. VIF-kapteinen snakker også for første gang ut om rettighetsbråket mellom Discovery/Fotball Media og TV 2.

PRESS: Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation forteller hvordan presset som forsvarsspiller i VIF er fra innsiden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PRESS: Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation forteller hvordan presset som forsvarsspiller i VIF er fra innsiden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLE (Dagbladet): Jonatan Tollås Nation (26) var bare 18 år gammel da han ble kastet til ulvene mot Rosenborg på Lerkendal i 2007. Den da purunge midtstopperen overrasket med å storspille mot Steffen Iversen og co.

Siden den gang har Blindheim-gutten spilt fast i Eliteserien. Nå er han en av de mest rutinerte i det unge Vålerenga-forsvaret. I 0-4-tapet mot Molde 2. påskedag så han ungguttene Markus Nakkim (20), Ivan Näsberg (20), Simen Juklerød (22) slite stort mot Ole Gunnar Solskjærs elever.

Selv om de er eldre enn da Tollås Nation fikk sitt gjennombrudd for AaFK i Eliteserien, mener han at det er noe helt annet enn kravene som stilles til VIFs unge forsvarere.

- Du må huske at da jeg spilte i Aalesund, var forventingnene noe helt annet. Jeg var en stor overraskelse og ingen forventet noe av meg. Hvis jeg hadde blitt satt inn som 17-åring i Vålerenga i år, hadde nok mange vært skuffet, sier VIF-kapteinen til Dagbladet.

Han begrunner påstanden slik:

- I AaFK lå vi lavt og slo lange baller opp mot Tor Hogne Aarøy, noe som er enklere enn i VIF, hvor vi står høyere med den bakre fireren og blir mer isolert i én mot én-situasjoner. Det er lett å se seg blind på alderen, men det kan ikke måles mot kravene som stilles her. Det stilles høyere krav til måten vi spiller fotball på i Vålerenga. Men det er sånn det skal være om vi skal bli best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer