Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-kapteinen leste Rekdal-trussel på tekst-TV

Full forvirring om hva som ble sagt i VIF-garderoben.

VALLE (Dagbladet.no): Etter tapet for Fredrikstad dro VIF-gutta rett i møte på Valle i går kveld. Foruten å gi Kjetil Rekdal og resten av trenerteamet sin fulle tillit, besluttet de også å gjøre kaptein Tom Henning Hovi - som ikke spilte et minutt mot Fredrikstad i går - til talsmann for hele spillergruppa.

På dagens trening stilte derfor bare Hovi opp for pressen.

- Vi er blitt enige om å gjøre det sånn. Det er ingen som har bedt om å få slippe å snakke med pressen, hevder Hovi.

Han avviser samtidig at Rekdal overfor spillerne la hodet på blokka og truet med å trekke seg - til tross for at VIF-gutta gikk rett i møte da de ankom Oslo.

Fikk ikke med seg trussel

- Det var ikke mange av oss som fikk det med seg, for vi fikk ikke noe ultimatum. Reka pratet med oss etter kampen, men hva han sa til pressen etterpå visste jeg ikke. Jeg leste det først på tekst-tv i dag morges.

- Tok du ham seriøst?

- Jeg tenkte at vi får se hva han sier på møtet, sier Hovi til Dagbladet.no.

STILTE KABINETTSPØRSMÅL: - Jeg har ikke lyst til å fortsette på denne måten. Derfor legger jeg hodet på blokka, sa Kjetil Rekdal til Dagbladet etter tapet i går. Her fra en treningsøkt på Valle i fjor. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
STILTE KABINETTSPØRSMÅL: - Jeg har ikke lyst til å fortsette på denne måten. Derfor legger jeg hodet på blokka, sa Kjetil Rekdal til Dagbladet etter tapet i går. Her fra en treningsøkt på Valle i fjor. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Blir det ikke rart å ha et møte hvor man uttrykker full tillit til treneren, om han ikke stilte et ultimatum?

- Det er ikke unaturlig at vi uttrykker tillit. Vi har uansett ikke mandat til noe annet. Hvis sju av spillerne hadde tillit til Reka, og resten var lunkne, ville vi gitt ham tilbakemelding på det. Men når alle står bak ham, synes vi var naturlig å gi den uttalelsen til pressen, svarer Hovi.

Han benekter at Rekdal ikke klarer å hente fram den samme gnisten hos spillerne som før.

- Rekdal er akkurat den samme som før. Motivasjonen må komme innenfra - den må spillerne få på plass selv.

Ga spillerne kabinettspørsmål

Mediesjef i VIF, Bjørn Olsen, var selv med inn i VIF-garderoben etter 1-2-tapet søndag kveld. Han har en litt annen oppfatning av hva Rekdal sa til spillerne etter kampen.

- Rekdal ga spillerne en utfordring. Han la hodet på blokka, og ba om et svar.

- Hovi hevder Rekdal bare gjorde det overfor pressen?

VIF-kapteinen leste Rekdal-trussel på tekst-TV

- Det er kanskje forskjellige måter ting blir oppfattet på. Det var helt tydelig slik jeg oppfattet det.

- Han brukte nøyaktig de samme ordene overfor spillerne som for pressen. Han villa ha svar på om det var han som var problemet. Det jeg synes er fint, er at spillerne fikk vite det først, sier Olsen til Dagbladet.no.

Kapteinen uenig med Rekdal

Kjetil Rekdal tok seg god tid til pressen da han kom tuslende ut av Valhall i formiddag, et kvarter etter at spillerne la ut på en rolig restitusjonstur. Der antydet han blant annet at laget hans kanskje overpresterte da de vant serien i fjor.

- Kanskje vi spilte over evne i fjor, kanskje vi fikk mer ut av ressursene enn vi var gode for. Kanskje har det normalisert seg nå, sa Rekdal.

Den oppsummeringen er Tom Henning Hovi helt uenig i.

- Neinei, vi overpresterte ikke. Vi vant ikke de siste seks kampene, og før det var det heller ikke all verden. Vi vant vel serien med 46 poeng. Da vi tok sølv året før hadde vi 48, sier Hovi.

<B>TALSMANN:</B> Spillergruppa i VIF er blitt enige om å gi Tom Henning Hovi jobben med å stå til rette for pressen. Hovi hevder han først ble oppmerksom på Rekdal-trusselen da han leste tekst-tv i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling