Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

VIF-kapteinen om dundersmellen:
- Bildet er tydelig

Vålerenga-kaptein Daniel Fredheim Holm innrømmer at 1-4-tapet for Strømsgodset i helga var tøft å svelge. Men alle i klubben vet hva som skjedde.

TØFF UKE: Daniel Fredheim Holm og Vålerenga har hatt skarpt fokus på det defensive denne uka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TØFF UKE: Daniel Fredheim Holm og Vålerenga har hatt skarpt fokus på det defensive denne uka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INTILITY ARENA (Dagbladet): - Vi har møtt to gode lag i det siste. Og vi har gått litt bort fra det vi var gode på i vinter, sier Fredheim Holm til Dagbladet.

- Vi må finne tilbake til den defensive tryggheten. Den var der i hele vinter. Og den var der i de to første kampene. Vi var veldig kompakte, det var vanskelig å spille mot oss. De to siste kampene har det vært mye en og en når vi skal forsvare oss.

Lunsj

Vi møter 32-åringen i lunsjen på Intility Arena i Oslo. 0–3 mot Sarpsborg og 1–4 mot Strømsgodset lørdag, har ført til visse rystelser rundt klubben.

Trener Ronny Deila minner likevel om at laget har kontakt med teten. Fasit etter fire kamper er sjuendeplass. Men måten de to siste tapene har kommet på, den svir.

FEIDE OVER VÅLERENGA: Strømsgodset vant 4-1 på Intility Arena sist lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FEIDE OVER VÅLERENGA: Strømsgodset vant 4-1 på Intility Arena sist lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det er tøft, sier Fredheim Holm om følelsen etter et stortap.

- Det er tøft i flere dager, egentlig. Det tror jeg de fleste kjenner på. Du kommer ikke bare over det heller. Vi har gått gjennom Godset-kampen grundig. Vi har sett på hva vi gjorde og hva vi sleit med. Og bildet er tydelig. Vi vet hva som må gjøres.

Høyt press og samlet som lag: Der har du nøkkelen til hvordan Vålerenga skal snu den vonde trenden.

I norsk målestokk snakker vi om en stor klubb. I Vålerenga vil presset alltid være der. Når du i tillegg har en av Norges beste trenere og ny stadion, blir det ikke noe mindre.

Festning

Noen vil kanskje finne det underlig at det uttalte målet er å komme høyere opp på tabellen enn i fjor. Da endte det med åttendeplass. Men ærlig talt: I Vålerenga bør det vel snakkes om medalje? Hver dag, hele året?

Fredheim Holm har tro på at Intility Arena kan bli en festning:

- Jeg håper og tror det. Vi var gode her i fjor høst. Odd-kampen (2–1) viste at det kan være vanskelig å komme hit når vi er på. Vi hadde en liten miss nå, men kommer tilbake.

Kapteinen innrømmer at han ikke er typen som sluker aviser, blogger og kommentarfelt.

- Jeg prøver å konsentrere meg om det du kan gjøre noe med: Det er det som skjer ute på feltet hver dag.

Rart

- Jeg vet det kan komme forskjellige meninger om deg som person, om klubben og om lagkameratene. Til tider kan det være mye rart. Og det er ikke alltid du vet hvem som har skrevet det. Kanskje er det en person som aldri har spilt fotball. Skal han forklare hva som er situasjonen når du sitter i garderoben hver dag?

Fredheim Holm fortsetter:

- Det er ikke sånn at når vi taper, så er alt greit. Vi er brutale mot oss selv når vi går gjennom kampen.

Vålerenga møter Start i Kristiansand lørdag.

Eliteserien
Molde43018-59
Sarpsborg42207-38
Haugesund42116-37
Brann32104-17
Tromsø42029-76
Ranheim32016-66
Vålerenga42024-86
Rosenborg41217-45
Strømsgodset41218-75
Kristiansund41124-54
Odd41124-54
Lillestrøm41125-74
Sandefjord41126-94
Start31025-63
Bodø/Glimt41033-73
Stabæk30214-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!