Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- VIF-Klanen er ikke nok

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Rosenborg 1- 5. RBK-trener Nils Arne Eggen advarer Vålerenga og Klanen mot å ta av etter cupfinaleseier og opprykk. - De skal tross alt opp en divisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld fikk de ferske cupmesterne en oktober-kjølig leksjon i hva som venter neste år. For i en uhøytidelig treningskamp mot suverene fotball-trøndere var det ikke nok å ha VIF-Klanen syngende i ryggen. Det blir det ikke neste år heller, mener Eggen.

- Spillerne må stole mer på egne ferdigheter enn på Klanen. Vålerenga er ikke de eneste som har gode supportere i Tippeligaen. Noen av oss har faktisk enda flere tilhengere i ryggen, sa RBK-treneren.

Sporty gjort

Han var heller ikke spesielt imponert over at drøyt 2600 mennesker sto på Ullevaal i minusgrader for å se treningsfotball en onsdagskveld.

- Jeg synes det var lite, jeg. På Lerkendal hadde det vært 10000.

Men han var strålende fornøyd med at de ferske cupmesterne stilte opp for å gi RBK Mesterliga-matching.

- Sporty gjort, og Vålerenga var en ypperlig sparringspartner for oss. Vi liker lag som først og fremst ønsker å angripe.

Det er en uttalelse fra Eggens øverste skrytehylle.

Men mot et reservepreget VIF-lag var det trønderne som sto for det meste framover. 5- 1 var i minste laget.

Beina på bakken

Og til Klanen, som sang om «seriemesterskap i 1998», hadde Eggen følgende melding: - Jeg ønsker Vålerenga velkommen tilbake til Tippeligaen, men de må holde beina på bakken selv om det har gått bra i år. De skal tross alt opp én divisjon. I dag var det klasseforskjell utpå her, sier Eggen.

VIF-trener Lars Tjærnås ser det poenget:

- Den store forskjellen på å møte Rosenborg og et 1. divisjonslag, er at vi blir straffet mye hardere når vi gjør feil. Jeg er imponert over Rosenborg, sier Tjærnås.

Som i unnskyldningens navn stilte med nykomponert forsvarsfirer. Den inneholdt blant annet den ferske islendingen Brynjar Bjørn Gunnarson. Trener Tjærnås var storfornøyd med det han så.

- Han er en klassespiller.

Hele Norges coronakart