VIF-komet ønsket av NHL-klubb

Vil se Ken André Olimb i sluttspillet.

(Dagbladet.no:) Ken André Olimb (18) har i løpet av debutsesongen i eliteserien nærmet seg det som er alle ishockeyspilleres våte drøm: Spill i amerikanske NHL.

I går kveld ble han seriemester med Vålerenga, og i sluttspillet får klubben besøk av Europa-speideren til Boston Bruins. Ifølge Aften skal Svenåke Svensson se to av VIFs kvartfinaler.

- Det er jo hyggelig at folk legger merke til innsatsen man gjør, men jeg blir i Vålerenga neste sesong også. Det er et langt skritt fra å «være på blokka» til å vøre aktuell for en klubb, sier Olimb.

Men det faktum at speideren kommer til Norge er nok en bekreftelse på at Olimb i hvert fall står høyt oppe på den blokka.

For et par uker siden skrev Olimb klubbhistorie i Vålerenga, da han gikk forbi trener Espen Knutsen. Shampo hadde 21 poeng i sin rookie-sesong, men er nå forbigått av 18-åringen.

Treneren er mektig imponert av det unggutten har levert på isen denne sesongen.

- Jeg hadde ikke regnet med at han skulle ha en slik utvikling og bidra så mye. Jeg er sikker på at han blir i Vålerenga i flere år til. Det er den beste måten han kan utvikle seg på, sier Shampo til Aften.

HAR IMPONERT: Boston Bruins sender en talentspeider til Norge for å se nærmere på Ken André Olimb. Foto: SCANPIX
HAR IMPONERT: Boston Bruins sender en talentspeider til Norge for å se nærmere på Ken André Olimb. Foto: SCANPIX Vis mer