VIF krever granskning

Vålerenga er i harnisk etter at NFF tok tre poeng fra dem på grunn av papirrot. Kjetil Rekdal (32) føler seg forrådt, og nå vil investor Øystein Stray Spetalen ha en uavhengig granskningskommisjon som kan undersøke om flere enn VIF har kontraktsfeil på samvittigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vålerenga innser og innrømmer at de har tabbet seg ut. Det klubben reagerer på er at Strømsgodset og LF/Hønefoss i går bare fikk bøter for å gjøre samme feil som Vålerenga. Derfor anker de saken.

Etter det Dagbladet erfarer har det i kjølvannet av VIF-skandalen blitt oppdaget liknende feil i andre klubber. Noe som har ført til at kontrakter har blitt tilbakedatert, og fikset i etterhånd. Dagbladet vet også at Freddy Dos Santos sto registrert som Skeid-spiller, og ikke Molde-spiller da VIF oppdaget kontraktstabben før sesongstart.

Ikke juks

- Jeg synes det ville være riktig av Fotballforbundet å nedsette en uavhengig granskningskommisjon for å avdekke om det finnes flere tilfeller av spillere som ikke er spilleberettiget, sier Øystein Stray Spetalen.

Investoren bestrider ikke at Vålerenga har begått regelbrudd, men synes det er formildende at klubben selv innrapporterte feilene.

- Vi ville ikke jukse. Hele Fotball-Norge vet jo at Pa Modoh-Kah, Freddy Dos Santos, og Steinar Sørlie spiller for Vålerenga. Det var ingen utenfor VIF som hadde protestert. Det hadde vært noe annet om vi hadde jukset bevisst. Hadde vi hentet inn Batistuta, klippet av ham håret og kalt ham Kjell Tore Andersen på dommerkortet, for så og kaste ham innpå som innbytter for å score to mål i slutten av en kamp - da hadde det vært litt annerledes, sier Spetalen ironisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer