VIF-leder slutter

Men Espen Musæus avviser mistillit. Jonas Gahr Støres høyre hånd i UD tar over.

(Dagbladet.no):  Fredag trakk Petter Myhre seg som hovedtrener for Vålerenga. Nå har lederen av elitestyret i klubben, Espen Musæus, mistet jobben.

Det får Dagbladet.no opplyst av pålitelige kilder.

Raymond Johansen, som fram til nå har vært styremedlem, overtar Musæus\' jobb som leder for elitestyret. 

- Raymond er ansatt som leder for elitestyret. Vi har hatt en vurdering på om han kunne bidra med sin kompetanse i den jobben jeg har i VIF nå, fordi han har veldig erfaring i ledelse, sier Espen Musæus selv til Dagbladet.no.

- Vi har hatt en intern runde på hvem som skal gjøre hva, og har bedt Raymond ta mer tak i styringen. Så kan han heller benytte meg om min sportslige kompetanse i sin ledelse, sier Musæus.

Tidligere VIF-trener Kjetil Rekdal har vært blant Musæus\' argeste kritikere. Etter at Myhre annonserte sin avgang fredag, sa Rekdal følgende til Dagbladet.no:

- Det er klubbledelsen som burde tatt hatten og gått, fordi de er ikke kompetente til å drive klubb. For å si det rett ut så har den sportslige styringa i klubben i Vålerenga gått skeis på nytt. Sånn var det på slutten av 90-tallet og starten av 2000 helt til den sportslige styringa kom ut på riktig side.

- Om de ikke få mer kompetente stillinger inn i det sportslige styret kommer Vålerenga til å gå til grunne, sa Rekdal.

Musæus avkrefter at det ligger noe dramatikk bak avgjørelsen.

- Det var jeg som foreslo at Raymond skulle overta den jobben. Jeg er overhodet ikke blitt sparket. Det viktigste for meg er at VIF bruker de personene som er best egnet til enhver tid.

TAR OVER: Raymond Johansen, til daglig statssekretær i UD. Foto: Scanpix
TAR OVER: Raymond Johansen, til daglig statssekretær i UD. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har hovedstyrets fulle tillit, det er jeg helt sikker på. Jeg har ikke hørt noe annet fra aksjonærene heller. Det har vært en del avisskriverier, men internt har det ikke blitt fulgt opp av noen.

- Hva innebærer det helt konkret at du fratrer som leder av elitestyret?

- Det betyr at sportsdirektør Jan Erik Aalbu vil rapportere til Raymond i det daglige, og ikke meg. Jeg vil sitte i styret på vanlig måte og være med å beslutte.

Raymond Johansen ser fram til å ta over.

- Jeg ble spurt av Espen Musæus om jeg kunne gå inn som leder i elitestyre og samarbeidsorganet. Jeg er glad i klubben og det var hyggelig å bli spurt, sier Johansen til Dagbladet.no. 

Johansen er til daglig statssekretær i Utenriksdepartementet og Jonas Gahr Støres politiske høyre hånd.

- Jeg har en del kompetanse om ledelse og organisasjon som de etterspurte, sier Johansen, som understreker at han vil samarbeide tett med Espen Musæus.

46-åringens sønner spiller på Vålerengas guttelag. Johansen selv har vært en del av klubbens hovedstyre siden februar i år. I tillegg har han vært en del av talentstyret i halv annet år.

SLUTTER: Espen Musæus slutter. Her er han fotografert i tida som Vålerenga-spiller.
SLUTTER: Espen Musæus slutter. Her er han fotografert i tida som Vålerenga-spiller. Vis mer

- Hva er de største utfordringene for Vålerenga nå?

-
 Å jobbe videre med å skaffe oss en trener. Sportslig sett må vi klatre på tabellen. Min hovedoppgave blir å støtte opp om det sportslige apparatet.

- Holder Vålerenga plassen i eliteserien?
- Ja, det er den viktigste sportslige ambisjonen og vi har massevis av kvaliteter i klubben. Det beviste vi ikke minst i går mot Stabæk. Men det er masse psykologi i fotballen og vi har store utfordringer.

Dagbladet.no følger saken.

TIDLIGERE TOPPSPILLER: Espen Musæus har scoret mange mål for Vålerenga. Her runder han keeper mot Moss i 1997, en kamp han scoret fire mål i.