PÅ MILLIONJAKT: Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes mangler fortsatt mange millioner kroner før han kan si at de er i mål med de økonomiske forpliktelsene for inneværende sesong. I kveld er det ekstraordinært årsmøte i Vålerenga Fotball, hvor han vil redegjøre for den økonomiske situasjonen overfor klubbens medlemmer. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PÅ MILLIONJAKT: Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes mangler fortsatt mange millioner kroner før han kan si at de er i mål med de økonomiske forpliktelsene for inneværende sesong. I kveld er det ekstraordinært årsmøte i Vålerenga Fotball, hvor han vil redegjøre for den økonomiske situasjonen overfor klubbens medlemmer. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

VIF-lederen vil ikke si hvor mange millioner de mangler ut året

- Vi har fortsatt en tøff høst foran oss.

(Dagbladet): Vålerenga Fotball avholder i kveld sitt ekstraordinære årsmøte, for å klubbe gjennom en ny organisasjonsmodell, samt få på plass en ny leder etter at tidligere styreleder Åge Petter Christiansen, som trakk seg som følge av kritikken som fulgte etter at Vålerenga tapte voldgiftssaken om det økonomiske oppgjøret mellom Stabæk og Vålerenga for Herman Stengel.

Men i tillegg vil det selvsagt også bli en del prat om økonomi, slik det ofte er med Vålerenga.

2,8 millioner I mai ble det kjent at Vålerenga manglet 15 millioner kroner for å komme seg gjennom sesongen. Siden har klubben og supporterne snudd alle steiner i jakten på penger.

Klanens innsamlingsaksjon «Det er vi som er Vål'enga», har så langt innbragt 2,8 millioner kroner. Aksjonen skulle i utgangspunktet avsluttes i august, men er nå forlenget til 9. november - Vålerengas siste hjemmekamp i år.

Klubbens snille onkel, Tor Olav Trøim blar opp samme beløp som supporterne klarer å skaffe til veie, så per i dag dreier det seg om i underkant av seks millioner kroner.

Plusser og minuser Da gjenstår ennå ni millioner kroner opp til de 15, men mye har skjedd - både positivt og negativt - siden, noe som gjør det økonomiske bildet mer uklart:

• Vålerenga har siden fått DnB som ny generalsponsor i DNB, en avtale som er antatt å innbringe mellom fem og til millioner kroner årlig.

• En sportslig god sommer har ført til hyggelig plassering på tabellen, som igjen har bidratt til større tilskuerinntekter.

• Av negativ art spiller voldgiftsdommen, hvor Vålerenga ble dømt til å betale Stabæk 6,5 millioner kroner for midtbanespilleren. Et slikt beløp, på toppen av en allerede alvorlig likviditetskrise, var en direkte årsak til at styrelder Åge Petter Christiansen valgte å kaste kortene.

Vålerenga og Stabæk er enige om en nedbetalingsplan for Stengel, etter et stort første avdrag er betalt, penger som blant annet ble frigjort gjennom salg av Vålerengas eierandel på 4,5 prosent i Vallhall.

Hvor mye penger Vålerenga mangler per i dag, for å klare sine forpliktelser ut året, vil ikke daglig leder Stig Ove Sandnes ut med.

- Ikke i mål - Hvor mye vi mangler vil jeg ikke gå inn på, men jeg kan si at vi ikke er i mål med de 15 millionene. Likviditetsmessig må vi fortsatt jobbe beinhardt ut året for å komme i mål. Det er også helt klart at vi ikke ville klart dette uten innsamlingsaksjonen til Klanen, sier Stig Ove Sandnes til Dagbladet.

Mange av pengene som supporterne har samlet inn er allerede også brukt opp, ettersom de skulle brukes på løpende driftsutgifter.

60 mill. neste sesong Parallelt med redningsaksjonen ut året, jobber Stig Ove Sandnes og klubben med et rammebudsjett for 2015. Etter planen ligger det an til et voldsomt kutt, fra rundt 120 millioner kroner til rundt halvparten.

- Det ser ut til at vi havner på rundt 60 millioner kroner i budsjett neste år, sier Sandnes til Dagbladet.