VIF løftet seriepokalen for 26. gang

Frisk slo Storhamar i siste serierunde.

Vålerenga var seriemester allerede før kveldens siste serierunde, men avsluttet med stil da de slo Stavanger 3-1 hjemme på Jordal.

Oslo-laget har tidligere offentliggjort at de ville velge Furuset som motstander i første runde av sluttspillet, og trener Espen Knutsen hadde ikke forandret mening etter 3-1-seieren over Stavanger og mottakelse av klubbens 26 seriegull.

- Vi har hatt det forholdsvis lett mot Furuset i år. Og de holder til ti minutter opp i gata her, så det passer bra, sa «Shampo» til SportN.

Stavanger skuffet i seriens siste kamp torsdag. Trener Gunnar Johansson mener det har en naturlig årsak.

- Vi har vært i et vakuum de siste sju-åtte kampene, så det er vanskelig å få gutta til å kline til. Jeg har hatt problemer med å motivere meg selv, sa svensken som forventer en helt annen innstilling i sluttspillet. Stavanger valgte Comet som motstander i kvartfinalen.

Sluttspillet starter førstkommende søndag. Det spilles best av sju kamper. Lagene som endte på de fire øverste plassene får hjemmebanefordel hvis det blir nødvendig med sju kamper.

Etterlengtet opptur

Henrik Aabys mål et snaut minutt før slutt sikret Frisk-Asker fjerdeplassen i eliteserien i ishockey etter 4-3-seier over Storhamar.

SERIEMESTER FOR 26. GANG: Lars Erik Lund løftet pokalen etter at Vålerenga i kveld slo Stavanger 3-1 i siste serierunde. Foto: SCANPIX
SERIEMESTER FOR 26. GANG: Lars Erik Lund løftet pokalen etter at Vålerenga i kveld slo Stavanger 3-1 i siste serierunde. Foto: SCANPIX Vis mer

Dermed fikk laget som nylig ble reddet fra konkurs en etterlengtet opptur, og får hjemmebanefordel i kvartfinalene mot Sparta. Frisk hadde ikke noe valg da østfoldlaget var det eneste igjen etter at de tre topplagene hadde valgt sine motstandere.

- Situasjonen den siste tiden har spleiset laget sammen. Selv om Sparta har oss på innbyrdes så langt i sesongen har spilt på oss selvtillit i januar og februar, og de skal få nok å henge fingrene i når vi møtes i kvartfinalene, sa Henrik Aaby til NTB.

Storhamar var allerede sølvvinnere og sportssjef Petter Salsten valgte Stjernen som motstander i første runde i sluttspillet.

- De ble nummer sju, så det er helt naturlig valg. De har underprestert så langt i sesongen, men vi forventer jevne matcher, sa Salsten til SportN.

Han innrømmet at det var nedtur å tape kampen om seriegullet, men mener likevel at de er Vålerengas tøffeste utfordrer i kampen om NM-gullet.

(NTB)

<B>FRISK-OPPTUR:</B> Etter å ha stått på konkursens rand, fikk Frisk Asker en fin opptur da de sikret fjerdeplassen i eliteserien etter 4-3 over Storhamar.