VIF lokker bystyret med miljøplaner

For å få stadiontomt til ei krone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Vålerenga har i flere år drømt om et eget stadionanlegg på Oslos østkant. I løpet av de neste to ukene kan planene bli en realitet og tirsdag starter behandlingen i finanskomiteen.

Det har vært mye snakk og mange meninger om politikernes løfter om å selge ei tomt på Valle til Vålerenga Fotball for ei krone - og nå skal Oslo bystyre ta en endelig avgjørelse i saken.

- Et stadion på Valle vil ligge midt i Vålerenga-land og vil forsterke Vålerenga som samfunnsbygger, mener styreleder i Vålerenga Fotball, Odd P. Skarheim.

Miljøprofil

For å overtale medlemmene av bystyret har nå Vålerenga bestemt seg for å legge stor vekt på miljøprofilen og de miljøpositive følgene med et nytt stadion.

• Ifølge Vålerenga egner ikke området mellom ringveien og Strømsveien seg til skoler og barnehager på grunn av svevestøv. Hvis klubben får tomta for ei krone vil den utvikle deler av den til et større grøntområde.

• Planen er at skøytebanen skal ligge som nå, ved siden av det nye fotballstadionet. Disse to anleggene vil da få felles garderobeanlegg og Vålerenga ønsker å bruke spillvarmen fra isen til oppvarming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer