Eliteserien: Vålerenga - Lillestrøm 3-1

VIF-Moa: - Jeg liker bare ikke Lillestrøm. Det ligger i blodet

Det er ingen klubber Moa har scoret mer mot enn LSK...

SENKET LSK: Mohammed Abdellaoue scoret 2-1-målet på en nydelig heading da Vålerenga slo Lillestrøm 3-1 på Ullevaal stadion lørdag kveld. Her gratuleres han av fornøyde lagkamerater. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SENKET LSK: Mohammed Abdellaoue scoret 2-1-målet på en nydelig heading da Vålerenga slo Lillestrøm 3-1 på Ullevaal stadion lørdag kveld. Her gratuleres han av fornøyde lagkamerater. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga leverte en god forestilling da de banket Lillestrøm 3-1 i derbyet som av mange har blitt innrammet som et «hatoppgjør.»

Og er det en som gjør sitt for ikke å tone ned temperaturen rundt disse oppgjørene, så er det målscorer Mohammed Abdellaoue (31). Han leverte sin første Ullevaal-scoring på snart ett år da han stanget Vålerenga i ledelsen 2-1 halvveis ut i første omgang.

Det var hans sjette eliteseriescoring mot Lillestrøm. Det er bare Odd spissen har leverte scoringer like flittig mot i løpet av hans 98 kamper i Norges øverste liga.

- Jeg liker bare ikke Lillestrøm. Jeg er vokst opp sånn. Vålerenga er klubben min, og den rivaliseringen har vært der hele tida. Det får du inn i blodet med en gang, sier Moa til Dagbladet etter kveldens oppgjør.

- Elsker slike kamper

Han var 22 år gammel da han scoret sine to første mål i Eliteserien, mot nettopp Lillestrøm – og attpåtil på Åråsen.

- Jeg elsker å spille mot Lillestrøm. I de kampene er det bra med trøkk og det blir alltid tette og jevne kamper, sier han.

For om rammen rundt kampen er spesiell for fansen - i dag var det tjukt med politi- og sikkerhetsfolk rundt arenaen for å sørge for at det ikke ble bråk før eller etter kampen - så betyr disse oppgjørene også noe ekstra for spillerne:

- Det bygger seg opp helt spesielt inn mot de kampene, både for oss og for fansen og alle. De tre poengene er deilig for oss spillere, men vi vet hvor mye det betyr for alle som er glad i Vålerenga. Scoringene er for dem, sier Moa til Dagbladet.

- Det første alle nye spillere som kommer ti Vålerenga får høre er at kampene mot Lillestrøm skal vinnes. Sånn er det når jeg er på Åråsen også. Det føles nesten som hjemmebane, for jeg har scoret så mange mål der, sier han og smiler lurt.

Ullevaal-tørke

Før oppgjøret mot LSK var 31-åringene fem siste scoringer i Eliteserien på bortebane. Hodestøtet hvor han knuste Simen Rafn i en luftduell var Moas første nettsus på Ullevaal stadion siden Vålerenga slo Viking 3-0 her 1. august i fjor.

FORNØYD: Moa jubler etter scoringen mot LSK. Det var 31-åringens første scoring på Ullevaal stadion siden 1. august i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FORNØYD: Moa jubler etter scoringen mot LSK. Det var 31-åringens første scoring på Ullevaal stadion siden 1. august i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Spissen scoret også borte mot Tromsø for to runder siden, og han føler at form og timing begynner å komme, etter en mager målkonto i starten av sesongen.

Samtidig var dagens kamp bare hans sjuende start på 14 seriekamper:

Etter en god oppkjøring i vinter, så lå det en god Moa-sesong i lufta. Men han har vært skadeutsatt før, og heller ikke i år fikk han anledning til å bygge videre på en god oppkjøring.

- Jeg fikk en smell mot Viking i den første seriekampen. Det er typisk å få det etter en god vinter, der jeg jobbet knallhardt for å komme i form. Da ble jeg satt tilbake i fem-seks uker. Da mister man rytmen og må starte helt på nytt, forklarer han.

- Det har blitt slik noen ganger opp igjennom, så jeg begynner å bli litt smålei det, sier Moa til Dagbladet.

- Må lytte til kroppen

Etter bortekampen mot Brann i neste runde er det sommerpause i Eliteserien, men Moa håper at høstsesongen byr på langt flere scoringer enn det har vært i våres.

- Det føles veldig bra nå, så om det fortsetter slik, så kan det bli bra. Jeg vil gjerne spille hele tida, men jeg må lytte til kroppen min. Der er det medisinske apparatet og Ronny (Deila) lette å ha en dialog med.

- Sånn er det med spillere over 30 år, du må passe litt på, men jeg føler meg fresh, sier han.

Moa gikk av ti minutter før slutt, og enkelte ble nok noe bekymret da han begynte å halte.

- Det var bare krampe. Er det noe jeg har lært, så er det at jeg ikke kan holde igjen. Det er bare å kjøre på, og gå av når jeg er ferdig, sier han.