VIF mot nedrykk

Fra sidelinjen så en forbannet Kjetil Rekdal hvordan Vålerenga sank nærmere nedrykk etter uavgjort mot et svekket Bodø/Glimt.

- Nå må vi slå Lyn og Tromsø hjemme, var budskapet etterpå.

Rekdal, som ikke kunne spille kampen grunnet suspensjon, rettet umiddelbart fokus mot de seks gjenstående kampene i serien. Særlig kampene mot Tromsø og Lyn i slutten av oktober.

- Vi må ha to seirer til, pluss kanskje noen uavgjorte. Siden vi møter fire lag i bunnen, kan det bli avgjørende. Vi har tre hjemmekamper igjen, og bør vinne minst to av dem. Tromsø og Lyn er to av lagene vi møter, sa Rekdal megetsigende.

Molde (neste helg) og Bryne er de to andre kampene mot lag truet av nedrykk.

- Det blir et rotterace hvor hvert poeng er viktig, sa Rekdal.

VIF ligger i øyeblikket på kvalifiseringsplassen, og det er første gang siden åpningsrunden at oslolaget er så lavt plassert på tabellen.

Irritert over Glimt-mål

Kampen mot overraskelseslaget Glimt så imidlertid lenge ut til å gå Vålerengas vei. Selv om noen skudd fra Ardian Gashi og en heading utenfor nesten åpent mål fra Tom Henning Hovi var det eneste VIF hadde av muligheter den første halvtimen, var det vertene som hadde ballen mest. Bare synd for dem at besluttsomheten manglet i avslutningsfasen.

HISSIG: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med at Vålerenga bare klarte 1-1 hjemme mot et redusert Bodø/Glimt. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
HISSIG: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med at Vålerenga bare klarte 1-1 hjemme mot et redusert Bodø/Glimt. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX Vis mer

Bodø/Glimt kontrollerte greit i forsvar, men manglet mye offensiv slagkraft. I fraværet til Runar Berg, Trond Fredrik Ludvigsen og André Hanssen med suspensjon og Stig Johansen med skade, kom flere spillere inn fra benken. En av disse, spissen Ville Lehtinen, hadde ennå ikke scoret mål i serien i den gule trøya.

Det endret seg noen minutter før pause. En lang avklaring fra Per Ivar Steinbakk, en annen uten mye spilletid, nådde finske Lehtinen, og lekende lett løp han fra det som var av blåe trøyer og satte ballen kontant til side for Øyvind Bolthof i VIF-buret.

- Spillerne som kom inn gjorde en heltemodig og god jobb, sa Øystein Gåre, og var glad for at Lehtinen endelig åpnet målkontoen.

- Jeg irriterer meg over et utrolig billig baklengsmål. Det var to mot én, men ingen fulgte med og han fikk gå alene mot mål, freste Kjetil Rekdal.

Rask utligning

Han var desto gladere for at VIF fikk utligningen så tidlig etter hvilen. Kristoffer Paulsen rev umotivert ned Karel Snoeckx på vei vekk fra faresonen, og straffen plasserte Freddy dos Santos sikkert i nettet.

Dos Santos hadde to gode skuddmuligheter senere i omgangen. Glimt, som gikk over til 4-4-2 med to flankespillere, produserte noen gode sjanser ved innbytter Trond Olsen og den gode kapteinen Cato Hansen, men kampen endte uavgjort. Som det pleier å gjøre mellom Glimt og Vålerenga. Lagene spilte også 0-0 tidligere i sesongen.

- Jeg er sånn passe fornøyd. Jeg føler vi kunne ha vunnet om vi hadde vært våkne på overgangsmuligheter, sa Øystein Gåre til NTB.

- Det er en trøst at vi er vanskelige å slå, sa Rekdal om laget sitt, som ikke har vunnet en kamp siden 3. august.

Mer trøst for Rekdal: Det er uansett ikke aktuelt for Vålerenga å gjøre noen grep på trenersiden. Mens nykomlingene Jørgen Jalland, Karel Snoeckx og Abdoulaye M'Baye fikk spilletid søndag og skal være med på å berge klubben ute på banen, vil noe tilsvarende ikke skje på sidelinjen.

- Det er helt sikkert, slår direktør Kjetil Siem fast.

(NTB)