VIF mot NM-gull

Vålerenga har vært utilnærmelig så langt i NM-finalene i ishockey. Tirsdag ble det 4-2 borte mot erkerivalen Storhamar.

Den andre NM-finalen var innledningsvis jevnere enn tilfellet var på Jordal Amfi søndag, da Vålerenga vant lett 5-0. Likevel var det gjestene fra hovedstaden som tok ledelsen i et overtallspill ved Lars Erik Lund. Storhamar utlignet imidlertid ved Tom Erik Olsen første gang de fikk sjansen i spill fem mot fire.

I midtperioden sendte veteranen Øystein Olsen oslolaget i føringen igjen med 2-1. Vålerenga spilte tett hjemover og lot ikke vertene få i gang spillet sitt. Det ble for mye pucktransport og enkelt å forsvare seg. Det syntes som om Storhamar-trener Lars Molin ennå ikke har klart å løse sin kollega Petter Thoresens defensive taktikk.

Enkelt og effektivt

Gjestene var også giftige og ikke minst effektive når de fikk sjansen. Det virket veldig enkelt å få pucken i mål. Kampen virket avgjort da en annen veteran, Marius Rath, gjorde 3-1.

I tredje periode klarte Storhamar å skape litt spenning da Joakim Persson reduserte til 2-3 i et overtallsspill. Svenske Johan Åström fikk en gratissjanse og kunne utlignet alene med Bjørge Josefsen, men den store landslagskeeperen sto effektivt i veien.

Best av sju

Da Vålerenga gjorde 4-2 med fem minutter igjen på matchuret, da Lars Erik Lund skjøt fra blålinjen og ble tomålsscorer, var kampen definitivt kjørt.

Med seieren på Hamar tirsdag og en ny hjemmekamp på Jordal torsdag kan Vålerenga få matchball allerede i den fjerde finalekampen på Hamar søndag.

For første gang i NM-sammenheng spilles det best av sju kamper.

(NTB)