Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-Myrvold kokain-tiltalt

Ishockeyspilleren Anders Myrvold (30) er kokain-tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statsadvokat Olav Helge Thue var den profilerte VIF- og landslagsspilleren i besittelse av et lite kvantum kokain utenfor et utested i Hegdehaugsveien i Oslo natt til onsdag 10. august i fjor. Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett 18. april.

Myrvolds forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier til Dagbladet at klienten nekter straffskyld etter tiltalen.

Etter at Myrvold var pågrepet utenfor et utested i Hegdehaugsveien, og kokainet beslaglagt, ble ishockeyspilleren tatt med til politistasjonen. Han ble presentert et forelegg for brudd på legemiddelloven, som han valgte å vedta.

Ble opphevet

Myrvold skal ha trodd han fikk bot for ordensforstyrrelse.

Advokat Storrvik sier at Myrvold på det aktuelle tidspunktet ikke hadde den fulle oversikt over hva det innebar å vedta forelegget. Storrvik sendte derfor et brev til Oslo-politiet, hvor han ba om at forelegget ble trukket.

Det nektet politiet, og foreleggs-tvisten havnet i Oslo tinghus. Enden på visa ble at Borgarting lagmannsrett i fjor høst opphevet forelegget på bakgrunn av Storrviks argumentasjon.

Etter det Dagbladet får opplyst, hadde Oslo-politiet da to muligheten:

 TILTALT:  VIF-spiller Anders Myrvold må møte i Oslo Tingrett i neste måned, tiltalt for besittelse av et lite kvantum kokain. -  Vi hadde sjølsagt håpet at statsadvokaten ikke skulle reise tiltale etter lagmannsretten kom med sin kjennelse, sier Myrvolds advokat. Foto: Aleksander Nordahl
TILTALT: VIF-spiller Anders Myrvold må møte i Oslo Tingrett i neste måned, tiltalt for besittelse av et lite kvantum kokain. - Vi hadde sjølsagt håpet at statsadvokaten ikke skulle reise tiltale etter lagmannsretten kom med sin kjennelse, sier Myrvolds advokat. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

Kokain-saken kunne blitt «gjemt og glemt», eller påtalemyndigheten kunne reise tiltale mot Myrvold i tråd med det første forelegget. Statsadvokat Thue valgte det siste, og utferdiget tiltale 24. januar i år.

Påkjenning

Advokat Storrvik sier at saken er, og har vært, en stor belastning for Myrvold.

-  Vi hadde sjølsagt håpet at statsadvokaten ikke skulle reise tiltale etter lagmannsretten kom med sin kjennelse. Men gjennom vår bevisførsel i tingretten håper vi å kunne bevise at Myrvold er uskyldig, sier advokat Storrvik.

Det er avsatt en dag til rettsforhandlingene.

Myhrvolds blodprøve var negativ med henblikk på spor av narkotika. Det var litt over kl. 02.00 at Myrvold ble arrestert. Han skal ha stått sammen med en kamerat, som tidligere hadde vært involvert i bråk. Da politiet kom, ble det funnet ca. 0,004 gram kokain, som Myrvold ikke vedkjenner seg.

Myrvold hadde ikke kokain på seg, da han ble arrestert. Oslo-politiet mener likevel de kan knytte beslaget til VIF-spilleren.

Straffen blir eventuelt ei bot på tre-fire tusen kroner.

image: VIF-Myrvold kokain-tiltalt

 Anders Myrvold ønsket ikke å kommentere tiltalen i går kveld. Han ville heller konsentrere seg om finalekampen mot Stavanger Oilers i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!