Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF og Bologna har opsjonsavtalen klar

Vålerenga og Bologna har kommet til enighet om prisen på John Carew (19). Men datoen for overgangen er fortsatt et forhandlingstema. - Jeg ønsker å spille denne sesongen for Vålerenga - og så dra, sier John Carew til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga-formann John H. Nordbrekken bekrefter overfor Dagbladet at Vålerenga og Bologna er kommet til enighet om de økonomiske rammebetingelsene rundt en opsjonsavtale på Carew. Prisen er, etter det Dagbladet erfarer, rundt 55 millioner kroner.

- Den økonomiske delen er vi ferdige med, sier Nordbrekken.

Følgende gjenstår før kontrakten kan signeres:

  • Enighet om overgangstidspunktet. Bologna ønsker Carew i juli. Vålerenga ønsker å beholde ham til sesongslutt i Tippe-ligaen.
  • Carews forhandlinger med Bologna om den personlige kontrakten.

Nordbrekken uttalte i gårsdagens Dagblad at Drillos ord vil veie tungt i forhold til Carews framtid. Til Dagbladet sier Drillo følgende:

- Det ligger i korta at John forsvinner. Men jeg tror det er best for både Vålerenga og John sjøl at han blir sesongen ut.

Forståelse

Dermed har Vålerengas overhode gitt den føringen alle involverte pent bør forholde seg til. Og den er i utgangspunktet enkel å forholde seg til. Fordi rådet fra Drillo harmonerer med de tankene både Carew og Vålerenga har gjort seg om framtida.

- Men kjøper man en vare, så vil man helst ha den så fort som mulig, sier Nordbrekken - og uttrykker en viss forståelse for at Bologna ønsker seg Carew til sesongoppkjøringen i Italia.

Men Vålerenga har fra første dag i forhandlingene understreket at Carew ikke forlater klubben før 1. november 1999. Og det er denne interessekonflikten som eventuelt kan ødelegge en overgang.

- Men den økonomiske siden ved avtalen påvirkes ikke av den datoen John eventuelt reiser, sier Nordbrekken.

Glemmer

Carew selv er ganske trøtt av oppstyret, og ønsker seg en rask avklaring.

- Hvis ikke, så bare glemmer jeg hele greia. Jeg vil ikke gå rundt og stresse med dette, sier han.

John legger ikke skjul på at han er opptatt av de rådene han har fått fra Drillo.

- De betyr mest - sammen med de jeg får fra mora mi. Det er i det hele tatt viktig for meg hva min nærmeste familie mener. Men til sist er det min egen vilje som er viktigst, påpeker John.

Informert

Drillo kjenner Carews vilje.

- Jeg vet hva John ønsker, og håper han får det sånn. Men det er enormt med penger og interesser inne i bildet her, påpeker Drillo.

Han er ukjent med at det er han som langt på vei skal avgjøre Carews framtid, slik Vålerenga-ledelsen hevdet i gårsdagens Dagblad.

- Jeg har knapt vært inne i bildet i disse forhandlingene, verken direkte eller indirekte. Men jeg har jo hatt en dialog med John. Og jeg regner med at jeg blir informert når det drar seg sammen, sier Drillo.

  • Carews personlige rådgiver, Per A. Flod, sier til Dagbladet at han avventer et klarsignal fra Vålerenga om å kunne starte forhandlinger med Bologna om Carews personlige kontrakt.