VIF og Brann usikre på deltakelse i Brasil-cupen

Vil ikke svare ennå.

(Dagbladet.no): Tirsdag skrev Dagbladet om den foreslåtte forsesong-cupen i Brasil.


Selskapet Sportsconnection tok initiativ til turneringen, hvor norske storklubber skal møte de brasilianske klubbene Flamengo, Botafogo og Fluminense (eventuelt America).

- Kan ikke svare i dag

TV 2 vurderer å kjøpe TV-rettighetene, hvis noen av de mest publikumsvennlige tippeligalagene takker ja.

Men seriemester Rosenborg takket nei med en gang, fordi de er fornøyde med dagens opplegg på Gran Canaria. Vålerenga og Brann ba om betenkningstid ut uka, men nå har begge klubbene funnet ut at de trenger mer tid.

- Det er mye å vurdere. Hvis vi må gi et svar i dag, tør vi ikke å takke ja, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til Dagbladet.no.

Han trekker fram den lange reisen, tidspunktet og de mange kampene som ting de må vurdere opp mot øvrig forsesong-program.

- Foreløpig er det for tidlig for oss å ta stilling til dette, sier han.

USIKRE: Brann og Vålerenga, her representert ved Bjørn Dahl (t.v.) og Alexander Mathisen, er usikre på om de vil delta i neste års forsesong-turnering i Brasil. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
USIKRE: Brann og Vålerenga, her representert ved Bjørn Dahl (t.v.) og Alexander Mathisen, er usikre på om de vil delta i neste års forsesong-turnering i Brasil. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

Også Vålerenga er svært usikre på hva de skal svare.

- Foreløpig har vi ikke hatt nok tid til å tenke gjennom forespørselen. Spørsmålet er blant annet om vi er i stand til å matche knallgode brasilianske lag så tidlig på året, sier Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

- En fascinerende idé

Samtidig understreker begge at de ikke helt utelukker deltakelse - hvis de får litt lengre betenkningstid.

- Cupen høres i utgangspunktet artig ut, mener Bruun-Hanssen.

- Det er en fascinerende idé, og det hadde vært morsomt å deltatt, sier Aalbu.

Morten Jørgensen i Sportsconnection understreker uansett at VIF og Brann ikke er ute av dansen sjøl om de trenger mer betenkningstid.

- Vi trenger en rask avklaring med tanke på klubbene i Brasil, men de norske klubbene kan fortsatt takke ja, forsikrer han.