VIF og RBK topper, Brann flopper

16 supporterklubber om Tippeligaen 2011.

VIF-JUBEL: Supporterlederne tror Vålerenga vil få mye å juble for også i år. Kanskje aller mest?  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIF-JUBEL: Supporterlederne tror Vålerenga vil få mye å juble for også i år. Kanskje aller mest? Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

I morgen: Supporterklubbene om kometene og hvem som blir årets spiller

(Dagbladet): Tre dager før Tippeligaen starter har Dagbladet forhørt seg med de 16 supporterklubbenes talsmenn og ledere. Svarene var selvsagt patriotiske, men noe var de enige om:

Brann flopper - Vålerenga og Rosenborg topper.

«Stabæk Support» Stabæk Fotball
Jonas David Benkow (24)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor?
- Man kommer ikke utenom Rosenborg når man snakker om gullet, men Vålerenga er også en het kandidat. Og hvem vet hva Molde og Solskjær kan få til etter at startskuddet har gått? Sommerens overgangsvindu kan endre mye.  
2. Hvilket lag blir årets flopp?
- Rosenborg. I Trondheim er alt annet enn seriegull en flopp.   3. Hvilke lag rykker ned? - I andre enden av tabellen tror jeg at nykommerne kan få det tøft. Av de etablerte lagene ser LSK og Brann veldig svekket ut, og kan muligens gå på en smell.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Jeg tror ikke jeg er alene når jeg nevner «hele Norges» Rosenborg i denne sammenheng. Dette kan virke smålig overfor vår tidligere trener Janne Jönsson, men dette er en holdning jeg har hatt i mange år. Rosenborg og deres pengebruk har vært usunn og til tider grotesk. Hegemoniet må ta slutt. Hvorfor kjøpte de for eksempel Petter Belsvik fra Stabæk og gjorde ham til benkevarmer i Rosenborg? Toppscoreren i fjorårets Tippeliga fikk minimalt med spilletid i Trondheim. Man tenker sitt når slike ting skjer.
«Isberget» Tromsø idrettslag
Alf Edvard Masternes (49)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor?  - Jeg håper jo at TIL vinner i år. TIL har vært blant de beste lagene de siste årene og kan hamle opp med de fleste. En svakhet er at utenom førsteelleveren kan det bli utfordrende. Vi kan ikke få for mange skader - da kan det vanskelig. Utfordrere blir VIF og RBK.   2. Hvilket lag blir årets flopp?
- Isberget supporterklubb gjennomfører nå en vurdering av alle tippeligalag - og det blir nok slik vi i Isberget har tippet - Sarspborg 08 som flopper.  
3. Hvilke lag rykker ned? - Isberget har tippet Sarpsborg 08 og Brann på nedrykk.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Det er flere lag jeg kunne tenkt meg ned - så hvorfor ikke Lillestrøm? Det trenger vel ikke begrunnes.  
«Vikinghordene» Viking FK
Geir Inge Fiskebekk (40)
 
1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - VIF, fordi de spiller finest fotball.   2. Hvilket lag blir årets flopp?
- Sarpsborg.   3. Hvilke lag rykker ned? - Sarpsborg og Brann.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Brann, alle i Viking hater Brann.
«Tornekrattet» Molde FK
Eva Brit Mauseth

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Jeg har tro på Vålerenga. De var veldig sterke i fjor, og de har ikke solgt unna så mange, i motsetning til Rosenborg.   2. Hvilket lag blir årets flopp?
- Flopp er jo litt stygt sagt. Men jeg tror det må bli Brann. Der har det vært mye rot og interne stridigheter. De har en svak spillerstall, og har kvitta seg med nøkkelspillere.   3. Hvilke lag rykker ned? - Sarpsborg og Sogndal. Det er tøft å hevde seg. Det har mye med økonomi å gjøre, og hvor mange spillere man har til disposisjon. Disse klubbene har for liten spillerstall.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Rosenborg ønsker jeg kunne fått seg en liten tur ned — så kan de komme tilbake som en hyggeligere fotballklubb. Men, det er jo bare en ønskedrøm. «Maakeberget» FK Haugesund
Arild Flesjå (42)
       1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Vålerenga virker som om de er sterkere enn forrige sesong.   2. Hvilket lag blir årets flopp?
- Aalesund.   3. Hvilke lag rykker ned? - Sarpsborg 08 og Sogndal.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Brann og Viking. Siden FKH skal være Vestlandets stolthet, er Brann og Viking forstyrrende elementer.
«Kjernen» Rosenborg Ballklub
Kenneth T. Kjelsnes (28)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor?
- Rosenborg. Fordi vi er best.   2. Hvilket lag blir årets flopp?
- Molde.   3. Hvilke lag rykker ned? - Molde og Lillestrøm.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Molde og Lillestrøm. Det er kjipe klubber og kjipe steder med kjipe supportere.
«Plankehaugen»
Fredrikstad FK  Enrique Arnesen (56)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Ja, jeg skulle gjerne sagt FFK, men da skyter jeg nok utafor blinken. Det blir nok laget med mest rutine, og da må jeg si Rosenborg. Det er ikke lett å vinne som nyopprykka lag.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Molde. Jeg tror laget har blitt hauset opp for mye. Det er ikke alltid økonomien gir et godt lag.   3. Hvilke lag rykker ned? - Sogndal og Haugesund. Haugesund fordi det andre året i eliteserien kan være vondt, selv om det gikk bra med dem i fjor — det fikk vi erfare selv. Og Sogndal fordi de har for lite tyngde i spillerstallen.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Det er Sarpsborg 08 det vet du! Det har jo med den bestandige knivinga mellom Sarpsborg og Fredrikstad å gjøre. Det sitter i at vi rykka ned fra eliteserien på grunn av dem.
«Kanari-Fansen» Lillestrøm Sportsklubb
Morten Galåsen (26)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Rosenborg vinner av gammel vane.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Brann, som har mistet alt av nøkkelspillere og ikke har klart å erstatte disse.   3. Hvilke lag rykker ned? - Brann og Fredrikstad hadde vært morsomt. Men det er vel mer sannsynlig at Sogndal tar en av nedrykksplassene.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Vålerengen og Rosenborg, av åpenbare årsaker.
«Klanen» Vålerenga IF
Christian Kjellsen (39)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Vålerenga, vi topper fjorårets høydare og fjerner bånn-nivået.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Molde.   3. Hvilke lag rykker ned? - Brann og Sogndal.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - De to ovennevnte, samt LSK. Det eneste de kan skryte av er lengst opphold på øverste nivå.  
«GodsetUnionen» Strømsgodset IF
Eirik Solberg (28)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Rosenborg, med VIF som nærmeste utfordrer. Til tross for at de har mistet flere kvalitetsspillere, Iversen og Annan blant andre, ser de ut til å ha en solid stall som tåler skader og suspensjoner. Alt i alt en bra førsteellever og i tillegg gode reserver.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Molde. De har enorme forventninger som er vanskelige å innfri.   3. Hvilke lag rykker ned? - Sogndal og Haugesund.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Odd. Gjennomført uinteressant lag med tafatte supportere.
«Menigheden» IK Start
Christina Magnussen (29)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Vålerengen. Spennende stall, mye unggutter, kontinuitet på trenersiden og en god 12. mann i ryggen med Klanen. De viser muskler ved at de henter Kone foran nesa på RBK. En spiller det kommer til å stilles høye forventninger til. Slår han til samtidig som sentrallinja i laget med Strandberg, Doffen, Singh, Fellah, Shelton, kan det fort bli gull i Tigerstaden.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Brann — om det kan kalles noen flopp da.   3. Hvilke lag rykker ned? - Sarpsborg og Viking.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Fredrikstad. De har snytt oss for mye moro de siste årene.  
«Fossefallet» Sarpsborg 08
Kjetil Andrè Frøne (27)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Rosenborg eller Vålerenga. Det er fordi det er de to klubbene som har størst kontinuitet og størst bredde i laget.    2. Hvilket lag blir årets flopp? - Det jeg ikke tenkt så mye på, men det kan fort bli Molde - om de ikke havner helt der oppe i toppen, som alle nesten forventer.   3. Hvilke lag rykker ned? - Vanskelig å si. Tror årets serie blir rekordjevn. Må jeg tippe, vil jeg si Sogndal Haugesund.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Blir veldig vanskelig å svare på. Kanskje Tromsø, på grunn av lang reise. Og Haugesund på grunn av nesten like dårlig stadion som vår egen.
«Stormen» Aalesund FK
Tom Walderhaug (38)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Nei, Ålesund? Det tror jeg hvert år. Selv om Aarøy og Lindegaard forsvant, har vi midtbanen oppe og går. Vi har den beste midtbanen i Tippeligaen. Nå må vi bare få på plass en målscorer. Jeg er usikker på hvor god han nye Solomon Okoronkwo er.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Jeg vil si Brann. De har så høye forventninger, og det har de ikke særlig god grunn til å ha i år. De vil gå på en smell. Stallen er ikke god nok.   3. Hvilke lag rykker ned? - Brann og Sogndal. De er ikke gode nok - rett og slett.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Strømsgodset. De liker jeg ikke i det hele tatt. Det er mest på grunn av supporterklubben, GodsetUnionen. De sitter og er høye på hesten. De er wannabe-Klanen.
«Oddrane» Odd Grenland
Atle Johnsen (37)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Rosenborg og Vålerenga tror jeg vil kjempe om seieren, men Rosenborg trekker nok det lengste strået. De har penger, og da får man straks flere åpne dører. Så enkelt er det.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Brann. De har solgt mye av det som var. Erik Huseklepp for eksempel — han var jo Brann, han. Enkelt og greit.   3. Hvilke lag rykker ned? - Tror Sogndal skal få det tøft. Til og med Start. Det er uroligheter der, og man har solgt unna mye.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Det synes jeg ikke er noe moro å svare på. Det er ikke gøy å håpe at noen rykker ned. Men da må det bli de laga med dårlige fasiliteter. De kan rykke ned. Det skal ikke være sånn at man skal betale det samme for å komme inn når man må stå på stillas — uten tak og sitteplass. «Saftkokaradn» Sogndal
Geir Frode Lunden (34)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Jeg tror på Vålerenga. De har en meget sterk stall og gode spillertyper, samt Martin Andresen. 2. Hvilket lag blir årets flopp? - Tromsø. 3. Hvilke lag rykker ned? - Kun to lag rykker ned. Det ene laget blir Sarpsborg og det andre laget kan fort bli Strømsgodset. 4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Stabæk, fordi Stabæk Support har godt av et år i Adeccoligaen. «Bataljonen» Brann
Roger Lillebøe-Hansen (38)

1. Hvilket lag vinner? Hvorfor? - Jeg tror dessverre ikke det blir Brann i år, og da blir det jo egentlig uinteressant? Av gammel vane får man vel si Rosenborg.   2. Hvilket lag blir årets flopp? - Molde, ikke ut i fra forutsetninger og sammenlignet med ifjor, men ut i fra forventninger etter at Solskjær er ansatt og millionene har rullet inn. Jeg tror i det minste de trenger lengre tid, om de skal klare å hevde seg.   3. Hvilke lag rykker ned? - Sogndal og Sarpsborg. Dessverre med Sogndal, for vi mister jo et Vestlands-derby med en hyggelig båttur på fjorden.   4. Hvilket lag håper du rykker ned? Hvorfor? - Viking. Det er vel på tide at lillebror på Vestlandet får føttene ned på jorden?

IKKE MYE Å ROPE HURRA FOR: Går det som mange supporterledere tror går Brann-fansen mot en sesong der de får mange grunner til å skrike ut sin frustrasjon mot favorittklubben.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE MYE Å ROPE HURRA FOR: Går det som mange supporterledere tror går Brann-fansen mot en sesong der de får mange grunner til å skrike ut sin frustrasjon mot favorittklubben. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
HAR RBK I VRANGSTRUPEN: Stabæk Support drømmer om Rosenborg ned i 1. divisjon.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR RBK I VRANGSTRUPEN: Stabæk Support drømmer om Rosenborg ned i 1. divisjon. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer