PÅ BILLIGSALG? Veigar Páll Gunnarssons overgangssum ble innrapportert å være én million kroner, mens Rosenborg bød fem millioner. Nå er opsjonsavtalen Vålerenga og Stabæk inngikk for Herman Stengel i fokus. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅ BILLIGSALG? Veigar Páll Gunnarssons overgangssum ble innrapportert å være én million kroner, mens Rosenborg bød fem millioner. Nå er opsjonsavtalen Vålerenga og Stabæk inngikk for Herman Stengel i fokus. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

VIF og Stabæk har trolig brutt overgangsreglene

Talentet Herman Stengel skulle visst om opsjonsavtalen.

(Dagbladet): Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, bekrefter overfor TV 2 Sporten  at det er et krav at alle avtaler om enkeltspillere mellom to klubber, skal signeres av spilleren selv.

Dermed ser det ut til at Vålerenga og Stabæk brøt overgangsreglementet da de inngikk opsjonsavtalen som gir VIF førsterett på Stabæk-talentet Herman Stengel.

- Jeg kjenner ikke til den opsjonssaken utover det som har kommet frem i media, men regelverket er klart. Avtaler mellom klubber der en spiller inngår skal signeres av en spiller eller foresatte, sier Graff til kanalen.

Kontaktet VIF
Som TV 2 meldte i går, kjøpte Vålerenga en opsjon på kjøp av Herman Stengel for fire millioner kroner da de samtidig betalte en million for Veigar Pall Gunnarsson.

Verken Stengel, hans foresatte eller agenten hans, Jim Solbakken, kjente til opsjonsavtalen, som de altså etter NFFs regler skulle ha vært orientert om.

- På generelt grunnlag er det et overgangsreglement som gjelder. Dersom det ikke blir fulgt, så kan det opprettes en sak. Da er det doms- og sanksjonsutvalget som behandler den. Det er helt avhengig av hver enkelt sak hva som blir utfallet. Vi har kontaktet Vålerenga med bakgrunn i det som fremkom i media i går, og har bedt om å få all dokumentasjon knyttet til overgangssaken på bordet, sier Svein Graff til TV 2 Sporten.

Kreativ løsning
Veigar Pall Gunnarssons tidligere arbeidsgiver, Nancy, blir avspist med smuler etter avtalen mellom VIF og Stabæk.

- Vi skulle ha 50 prosent ved et videresalg, opplyser Nancys sportsdirektør Nicolas Holveck til TV 2 Sporten.

Hadde Stabæk akseptert Rosenborgs rapporterte tilbud, ville franskmennene mottatt 2,5 millioner kroner fra bæringene. Avtalen med Vålerenga betyr imidlertid at de bare sitter igjen med 500 000. Dermed har Stabæk, som får beholde Stengel, trolig tjent to millioner kroner ekstra på å la Gunnarsson flytte til Oslo framfor Trondheim.

Herman Stengels far, Hans Jørgen Stengel, sier til VG i dag at sønnen ikke er noen fan av Vålerenga, og at han ikke har noe ønske om å spille for klubben.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsens har ikke ønsket å kommentere TV 2s opplysninger. VIF-sportsdirektør Truls Haakonsen tilbakeviser at osloklubben har gjort noe kritikkverdig.