Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF øker lønna med 20 prosent

Vålerenga øker lønningene med opp mot 20 prosent neste sesong. Dette må ifølge klubbdirektør Kjetil Siem til for å holde følge med andre klubber.

Årets totale lønnsbudsjett for Vålerenga ligger ifølge Siem på rundt 12 millioner kroner - før avgifter. Dette sprekker som følge av spillerkontrakter som i stor grad er basert på antall poeng laget tar i serien.

-  Vi har uansett et svært edruelig lønnsnivå i klubben, sier Kjetil Siem som mener at Vålerenga kommer svært godt ut sammenliknet med andre klubber i Tippeligaen.

Og neste år blir det yttrerligere økning.

-  Jeg har fått rammer til å øke opp mot 20 prosent, sier Siem.

Nødvendig økning

Dette må bare til - skal vi tro klubbdirektøren. Først og fremst skal Vålerenga sikre seg spilllere som ønsker å spille for klubben. Men det handler også om å komme opp på et lønnsnivå der attraktive spillere ikke forsvinner til andre klubber på grunn av store lønnsforskjeller.

-  Smertegrensa går ved 20 prosent. Vi må gjøre dette for ikke å falle av lasset i forhold til andre klubber, sier Siem og legger til at nivået økes like mye - uansett om Steffen Iversen blir eller ikke.

Spillerne jubler

For spillerne er signalet om lønnsøkninger mer enn velkomment.

-  Sier Siem dette? Ja, i så fall er det jo ikke et dumt tidspunkt å forhandle kontrakt på, sier dos Santos som mer enn gjerne signerer ny kontrakt.

Erik Hagen har fått økt statusen i spillergruppa betydelig siden sist han skrev kontrakt. Han svarer enkelt og greit på spørsmål om han synes han bør ha lønnsøkning:

-  Ja.

Må bremse også

Kjetil Siem presiserer at det ikke blir snakk om å prøve ut grensene for hva økonomien i Vålerenga tåler.

-  Vi må gi gass, samtidig som vi bremser, sier han.

BEST I POKER: Steffen Iversen er nesten uslåelig med kortstokken. Det holder neppe med 20 prosent økning av lønna for å beholde VIF-spissen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media