Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- VIF passer Steffen bra

Hareide skeptisk til Iversen i England.

Hvor bør Steffen spille? SAS HOTELLET PÅ HOLBERGS PLASS (Dagbladet.no): I dagens kommentar skriver Dagbladets fotballekspert Esten O. Sæther at Steffen Iversen bør skrive ny kontrakt med Vålerenga når sesongen avsluttes.

«Suksessen i høst har gjort ham til en smartere spiller med ro til å hente ut flere kvaliteter også av seg selv enn det blendende hodespillet. Ny proffkontrakt i eller nær hjembyen London innebærer automatisk mer utrygghet både på stabil spilletid og form. Den usikkerheten er det siste landslaget trenger rundt sin viktigste spiller», skriver Sæther.

På dagens pressekonferanse ga Åge Hareide kraftige hint om at også han helst ser Iversen i Norge neste sesong.

- Kroppen til Steffen fikk for mye belastning i England, sa Hareide.

For mye juling

Hareide understreker at han ikke engasjerer seg spesielt for at det er nettopp Vålerenga som får Steffens underskrift.

- Jeg gir ikke råd til Steffen Iversen gjennom mediene. Spør han meg direkte om klubbråd, skal jeg si det til Steffen. Det som er klart er at han fikk mye trøkk i England. Han har en veldig oppofrende spillestil, og det har tært på kroppen hans, sa Hareide.

Han mener Iversens voldsomme entusiasme og det tette spilleprogrammet i England kan være en uheldig kombinasjon.

- Steffen vil så gjerne spille. Og det har ført til at han kanskje har blitt kastet innpå selv om han har vært halvskadd eller ikke fullt ut restituert. Det er grunn til å spørre om han har fått tilstrekkelig tid på seg.

Likner Eggen

Hareide roser også Vålerenga for sin kanonsesong.

- Jeg kjenner jo Kjetil Rekdal godt, og han har en helt særegen drive. Det er veldig spennende det som skjer i VIF nå, det tenkes positivt og de har veldig gode enkeltspillere.

Men er det godt nok til seriegull?

- Nei, Rosenborg vinner, flirte en upartisk Hareide, som også så sitt snitt til å sitere Nils-Arne Eggen flere ganger i løpet av pressekonferansen.

- De begynner å likne på hverandre også, skjøt Stig Inge Bjørnebye inn.

Han avslørte at Hareide ble gretten da Norge, til tross for store sjanser, ikke klarte å sette inn nok et mål etter 3-0-scoringen til Alexander Ødegaard.

- Det er veldig Eggen å bli surere og surere jo mer man vinner, smilte Bjørnebye.

ETTERTRAKTET: Han er i knallform, og vil sannsynligvis få mange tilbud når tippeligaen tar vinterpause. Mange ser helst at Iversen blir i Norge.
FORNØYD: En smørblid Åge Hareide møtte pressen dagen derpå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media