VIF rett på trynet

BERGEN (Dagbladet): Vålerenga hadde bestemt seg for å spille gjerrig mot Brann i går. Og det klarte de: Laget skapte ikke en eneste målsjanse. - Kommer ikke det psykiske løftet med Drillo i neste uke, kommer det aldri, sier en skuffet John Carew til Dagbladet.

Vålerenga kom fra forrige helgs 1- 5 mot Lillestrøm, via midtukenyheten om at Drillo kommer til Oslo-klubben - og de fleste trodde på en etterlengtet seier på Brann stadion. Men der presterte laget altså å tape sjansestatistikken 0- 10 og kampen 0- 3. På Klanen-språket heter det bånn i bøtta for laget som venter på at Drillo skal komme inn med en eller annen mirakelkur. Helst før neste helg, når bæringen fra Stabæk komme til Bislett for å møte Egil Rogers menn. - Jeg snakket med Drillo i går om presshøyde, avstand mellom firerne og breakdown-situasjoner. Men ingen av de suksessformlene hadde noen særlig effekt, sier Vålerenga-trener Lars Tjærnås.
Og legger til:
- Jeg har ikke spekulert i den psykiske Drillo-effekten, og vet ikke om den har kommet.

Treneren er i alle fall glad for at kamerat og ballgeni Egil Olsen sitter på benken mot Stabæk til helga. Han kunne gjort nytte for seg allerede i går.

Ingen mirakelmann

- Jeg skulle gjerne hatt Drillo her. Det hadde vært en styrke, og det er derfor vi henter han inn, sier Tjærnås.

Men jobben med å få VIF-skuta på rett kjøl igjen kan bli for stor - selv for Drillo. Det er dagens trener innforstått med.

- Ingen kan gjøre mirakler. Og vi må ikke legge en for tung på bør på Drillo, forklarer Tjærnås.

Som i går hadde nok en trist dag på trenerbenken. Kynismen og den gjerrige spillestilen han har varslet hele uka var vanskelig å se siden laget ble fullstendig utspilt i 90 lange minutter.

Det vi tror på

- Vi ble altfor baktunge og Brann vinner fullt fortjent. Jeg håpet likevel i en time på at vi kunne klare å få inn et mål, forteller Tjærnås.

- Hva kan Drillo endre på?

- Han vet mye om fotball, og vil som sagt styrke oss. Vi må likevel bare fortsette å jobbe med det vi tror på. Da kommer forhåpentligvis også poengene, sier Tjærnås.

Skuffet

Den eneste VIF-spilleren som var i nærheten av Branns mål i går var John Carew. Han er skuffet over at han ikke scoret på Brann stadion. Og spent på hva som skjer når Drillo møter opp på Valle på tirsdag.

- Det blir spennende å se hva som skjer når Drillo kommer. Det er vel helst på det psykiske planet han kan hjelpe - det fotballfaglige har vi godt nok dekket av Lars, konkluderer Carew.
# UTEN DRILLO-EFFEKT: John Carew prøvde, men han og kompisene fra Vålerengen Idrettsforening hadde tydeligvis ikke merket noe til Drillo-effekten i går. Brann var det klart beste laget og burde ha vunnet 6-0. Men i morgen vil professor Olsen være på plass, og kanskje han har noen mirakelpiller i lomma.

<B>UTEN DRILLO-EFFEKT: John Carew </B> prøvde, men han og kompisene fra Vålerengas idrettsforening hadde tydeligvis ikke merket noe til Druillo-effekten i går. Brann var det klart beste laget og burde ha vunnet 6-0. Men i morgen vil professor Olsen være på plass, og kanskje han har noen mirakelpiller i lomma.