VIF rundet av Champions League med poeng

Tapte på straffeslag for Färjestad.

ETT POENG: Vålerenga tok farvel med mesterligaen i ishockey med straffetap 1-2 hjemme mot Färjestad onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ETT POENG: Vålerenga tok farvel med mesterligaen i ishockey med straffetap 1-2 hjemme mot Färjestad onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Vålerenga tok farvel med mesterligaen i ishockey med straffetap 1-2 hjemme mot Färjestad onsdag.

Oslo-laget sikret seg dermed sitt første poeng i den prestisjefulle turneringen. Etter tre perioder og forlengning på Jordal måtte kampen mot de svenske gjestene avgjøres på straffeslag.

Stefan Espeland og Niklas Bröms scoret på hver sin straffe, men det holdt ikke til seier. Milan Gulas satte den avgjørende straffen for Färjestad. Bortelaget vant straffeduellen 3-2.

Etter en målløs første periode banket Alexander Bonsaksen til og sendte Vålerenga i ledelsen etter 24 minutter. Han ble servert pucken av Tobias Lindström. Målet kom da vertene var i overtall.

God Søberg Espen «Shampo» Knutsens mannskap var nær å holde på ledelsen ut annenperioden, men 13 sekunder før pause utlignet Jesper Jensen. Den danske 23-åringen hamret til fra distanse og gjorde 1-1 for Färjestad.

Før utligningen hadde gjestene pepret VIF-målet med flere skudd, men til slutt måtte landslagsmålvakt Steffen Søberg se en puck gå i nettmaskene. Sett bort fra straffeslagkonkurransen reddet Søberg 37 av 38 skudd.

Halvveis ut i tredje periode fikk Vålerenga en dobbeltutvisning på Filip Gunnarsson og Jonas Knutsen. Det ga Färjestad en gyllen mulighet til å sikre seieren, men svenskene klarte ikke å utnytte fordelen av å ha fem utespillere mot VIFs tre.

Heller ikke i forlengningen klarte noen av lagene å score vinnermålet. Kampen måtte dermed avgjøres på straffeslag.

Mange ettmålstap Både Martin Røymark og Ole-Kristian Tollefsen var i aksjon for Färjestad onsdag. Svenskene ble nummer to i VIFs gruppe, men endte ikke blant de fem beste toerlagene og røk ut.

Vålerenga hadde flere hederlige ettmålstap i høstens gruppespill. Heller ikke Stavanger klarte å gå videre til åttedelsfinalen, men rogalendingene var ikke langt unna å klare det.

Tirsdag tok klubben sin fjerde mesterligaseier da 0-2 ble snudd til 5-2 over sveitsiske Bern med fem mål i den siste perioden. Stavanger endte på annenplass i sin gruppe, men det holdt akkurat ikke til avansement. Oilers ble det sjette beste toerlaget.

(NTB)